„Nem könnyű a párkeresés, folyton falakba ütközöm, de bízom a Jóistenben/a Sorsban, hogy elhozza nekem azt, akire szükségem van! Nem adom fel a reményt, hogy megkapom az Élettől a párom!”

Jó néhányszor elhangzott már ez a mondat az egyéni tanácsadásomon és emailben is többször visszaköszönt, amikor valaki hozzám fordult segítségért. Egyrészről csodálatos, ha megvan valakiben a hit és az ősbizalom, hogy minden jóra fordul, nagyon hasznos és előrevivő, ha valaki így gondolkodik, azonban a párkeresés nemcsak hit kérdése. A hit az Igazi megtalálásában ugyanis önmagában nem elég, szembe kell nézni saját magunkkal is, hogy vajon mi magunk készen állunk -e arra, hogy valaki másnak az Igazi legyünk! Hiába sodorja ugyanis melléd az élet a legcsodálatosabb és leginkább neked való társat, ha Te belül még sebzett vagy és nem állsz készen arra, hogy tartalmas és hosszú távon is boldog párkapcsolatban élj. Ha még nem állsz készen a kapcsolatra, akkor jöhet akár a nagybetűs Igazi is, sajnos el fogod baltázni azt a kapcsolatot, ha egyáltalán elindul, hiszen ha nem állsz készen a kapcsolatra, a másik jó eséllyel nem is fogja benned meglátni az ő Igaziját.

A Te dolgod szembenézni önmagaddal

Ha csak Istenben bízol, akkor sajnos felelősséget sem vállalsz. Nem Isten dolga, hogy megdolgozza a sebeinket, hanem a mi dolgunk, hiszen nem is Ő okozta a sebeinket, hanem a szüleink, tanáraink, leginkább a szeretet személyek a felnövekedésünk során. Ha nem Ő okozta, akkor hogyan várhatjuk tőle, hogy egyszer csak minden belső munka nélkül megváltozzon az életünk? Ez egy nagyon gyermeki elvárás és nem igazán szokott működni… Ahelyett, hogy imádkozol azért, hogy megváltozzon az életed, talán tehetnél is érte. Mondjuk nézz szembe önmagaddal, ami elsőre biztosan nem lesz szép látvány, de hidd el, hogy ugyanakkor mélyen felszabadító is lesz! Szembenézni pedig csak külső segítséggel lehet. Attól még, hogy imádkozol, könyveket olvasol vagy pszichológiai előadásokra jársz, önmagában még nem sokat fog változni a személyiséged, pedig a változás a kulcsa a folyamatnak.

Egyszer egy kliensem azt mondta nekem, hogy neki nincs dolga a személyiségével. Pedig hetente dühromai voltak, vagy öt Iphone tört már darabokra a kezei között és megannyi billentyűzet látta kárát ennek. Mégis úgy érezte, hogy a személyisége rendben van. Érdekes, ugye? Ez pedig a személyiségéből fakadt. Azzal van dolga, mint minden emberi lénynek ebben nem könnyű emberlétben.

A régi sebek távol tartják a szerelmet

Gondolj csak bele, ha a korábbi sebek miatt például úgy érzed, hogy nem vagy szerethető, nem vagy elég jó, akkor ezek a gondolatok nemcsak a fejedben léteznek, hanem az egész testedben jelen vannak és mindenki felé sugárzod, aki csak szembejön veled. Anélkül, hogy egy szót is szólnál, a tested és a kisugárzásod elárulja, hogy mire vagy képes és hivatott abban az állapotban. Ha azt érzed, hogy senki sem törődik veled, akkor nem is szívesen osztod meg másokkal a gondolataidat és a vágyaidat, ezáltal biztosítod, hogy senki sem tud róluk és valóban senkit sem érdekelnek.

Nyúlj vissza a sebek gyökeréhez!

Pontosan ezért van szükség az önismeretre, hogy megtaláld a gyökereit ezeknek a sebeknek és gondolatoknak. Vissza kell nyúlnod a múltba, talán egészen a gyerekkorodig, meg kell találnod magadban, hogy hova vezethetőek vissza ezek a tévhitek. Nagyon fontos azonban, hogy szeretettel és megértéssel fordulj saját magadhoz, ne haragudj a benned lévő gyerekre, aki elszenvedte a sebeket. Inkább próbáld őt megnyugtatni és segíts neki felnőtt fejjel megérteni, hogy mi történt. Tudom, hogy ez nagyon nehéz és fájdalmas, és gyakran lehetetlen vagy nagyon-nagyon hosszú idő egyedül megbirkózni a helyzettel, ezért érdemes segítséget kérni az önismereti úthoz. És igen, pontosan az ilyen nehéz időszakokban óriási segítséget nyújt a hit, hogy mindig van mibe kapaszkodnod, mert tudod, hogy ha megdolgozod a múltat és készen állsz, akkor igenis elhozza neked az Élet, akire szükséged van!

Szeretettel várlak az egyéni tanácsadásomon és segítek neked megbirkózni azokkal a tévhitekkel, amelyek távolt tartják tőled a szerelmet! Segítek neked egyensúlyba kerülni, hogy Te lehess az Igazi valaki más számára! Kattints ide és kérj időpontot! >>> Időpontkérés egyéni tanácsadásra

 

 

1 hozzászólás

  1. Barhács Éva

    Szia Tímea !

    Köszönöm a leveled , mindenben igazad van , de Jézus azt mondja , hogy : Nélkülem semmit sem tehettek . Ő tud minden sebünkről , múltunkról , és jövőnkről is . Ő jobban tudja , hogy mi a terve velem , ha akar társat adni , akkor megadja a megfelelő időben , ha nem akkor csinálhatok bármit . Nyilván nem véletlen , hogy valaki rögtön megtalálja a társát , valaki soha.
    Én továbbra is azt mondom , legyen meg az Ő akarata. Szeretettel : Éva

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük