A párkeresők nagy része igyekszik minden követ megmozgatni, hogy társra leljen, időt és fáradságot nem kímélve mennek előre, hogy végre rábukkanjanak az igazi társukra. Ez teljesen természetes, hiszen minden ember arra vágyik, hogy szerethessen és viszont szeressék őt egy kapcsolatban.

Emellett természetesen az is nagyon fontos, hogy egy boldog párkapcsolatban kiegyensúlyozottabbak vagyunk a mindennapokban is. A férfiak például kifejezetten egyensúlyra születtek! Talán már veled is előfordult, hogy megjelent egy férfi az életedben, meghozta számodra a vágyott szerelmet és mindjárt másképp láttad a dolgokat! Hirtelen kivirult a világ és elsimultak a gondok. Ami addig nehéz volt, könnyebb lett, a szürke kezdett színessé válni, talán még a sport is jobban ment! És ami a legfontosabb: csökkent az agyalással és kombinálással töltött órák száma, végre nem ment el arra rengeteg energiád, hogy „Miért nem hívott fel? Elolvasta -e már vajon az üzenetemet?” stb. Ismerős, ugye?

Mi nők ugyanis nagyon hajlamosak vagyunk erre! A gondolataink pörögnek, jönnek-mennek és ha leragadunk egy témánál, bizony nagyon tudunk szenvedni! Akkor is, ha épp kapcsolatban vagyunk és adódik egy probléma, akár egy egészen aprócska, képesek vagyunk egész nap azon rágódni. Gyakran tapasztalom, hogy valaki beleragad egy gondolatba és szinte hetikig rágódik ugyanazon, sőt van, aki évekig. Időről időre újra előkerül ugyanaz a probléma, néha teljesen indokolatlanul és más kontextusban, mert egyszerűen nem tud túllépni rajta.

Pedig nem győzöm hangsúlyozni, hogy megbocsátani nem a másik miatt kell, hanem önmagunk miatt. Nem kell, hogy egyezz azzal cselekedettel, a megbocsátás csupán annyit jelent, hogy nem cipeled tovább a fájó érzéseket. A megbocsátás érted történik és bizony ez gyakran egy igencsak hosszú folyamat. Ezért, mindig tartsd észben, ha keresed az Igazit vagy akár már kapcsolatban vagy,  hogy ha a másik nem úgy szeret, ahogyan azt elképzelted, az még nem biztos, hogy nem szeret, csak nem pontosan úgy, ahogy azt Te szeretnéd. Nem kell mindenből azonnal messzemenő következtetéseket levonni, próbálj inkább a dolgok mélyére nézni. Lehet, hogy a legmélyebb gondoskodást kapod meg a részéről, csak más minőségben. Ezen, ha lehet, ne csússz el, inkább fogadd el, hogy Ő más!

Mi nők például képesek vagyunk egészben gondolkodni és a részek felé haladni, a férfiak a részekből építik fel az egészet. Ebben óriási a különbség közöttünk. Ez azért izgalmas, mert ezáltal a férfit jobban érdekli a hatalom és a siker.

Hidd el, sokkal könnyebb lesz, ha elfogadjuk, hogy másképpen gondolkodunk és egyik sem jobb vagy rosszabb, hanem egyszerűen csak más.

Ha Te is szeretnéd jobban megismerni önmagad és ezáltal közelebb kerülni az Igazihoz, csatlakozz a hamarosan induló Találd meg az Igazit kurzushoz! ‹‹‹

 

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük