Ha egy ideje keresed a szerelmet már túl vagy egy pár felesleges körön, randevún és talán egy pár kapcsolaton is. Az is lehet, hogy nagyon sok felesleges kör van mögötted és megannyi rossz randevú.  Ami egyrészről természetes- hiszen amíg megtalálod az Igazit egy pár békát meg kell csókolnod- másrészről pedig nagyon fárasztó.

Olyan mintha minél jobban keresnél, annál inkább nem találnál... Igaz? Lehet, hogy olyan vársz el, ami nincs!

Nem véletlenül jönnek egy olyan hosszú listával, hogy szinte lehetetlen neki megfelelni.

Lehet, hogy évekkel ezelőtt elképzelt ideált keresel, amit én csak check-listnek hívok. Több ezer emberrel beszélgettem arról vajon kit is keresnek. Szinte minden társkereső az elvárásoknál vérzett el.

A legtöbben külső tényezőkre összpontosítanak. Például nagyon is jól tudják, hogyan kell kinéznie az Igazinak! Azt is tudják milyen magas legyen, hány kiló, mi legyen a hobbija, azt főleg tudják, hogy mivel fogalalkozzon és mennyit keressen. Ez a nők  listája.  Egy férinek rövid és tömör listája van. Egy szép nőre vágynak, általában. A többi nem is nagyon számít. De most elárulom Neked! Életed szerelme ritkán fog úgy kinézni ahogyan szeretnéd! Az ikerláng kapcsolatok nem a szexulitásra és a szikrára épülnek. Persze fontos a kémia, de nem ez lesz a kapcsolat mozgatórugója. Sokan pedig az „Igaziságot” összekeverik a kémiával.  Ha vonzónak, jó csajnak vagy nagyon jó pasinak tartják a másik felet, már azt feltételezik, hogy Ő az Igazi! Azért mert cuki gy pasi vagy bombázó a csaj még nem biztos, hogy az Igazi.

A minap is beszélgettem egy kliensemmel, aki megismerkedett egy férfival. Nagyon jó volt a randi, együtt is vacsoráztak. Elég sokat beszélgettek, volt benne összhang, nevetés, egyetértés. Még sem lesz folytatás.

  • „Nem volt szimpatikus?” kérdeztem tőle.
  • „Nem volt szikra….” válaszolta.
  • „Értem. És mi van a szimpátiával?”  kérdeztem ismét.
  • ” Olyat szeretnék, akit ha meglátok, rögtön tudjam róla, hogy Ő az Igazi. Legyen nagyon erős kémia, már az első pillanatban.” válaszolta.

Az igazság az, hogy ilyen nagyon ritkán van. És nem biztos, hogy azzal az emberrel, akivel egyébként nagyon nagy a kémia,  úgy egyébként másban passzol hozzánk. Általában nem passzol.

Azok a leginkább lélektársi kapcsolatok, akik úgy igazán nem is illenek össze külsőleg. És most nem a jómodú 60-as férfiakra és aranyásó lányokra gondolok. Hanem olyan emberekre, akik elsőre nem illenek össze, mégis tökéletes összhang van közöttük.

Ami közöttünk van az a mély és őszinte szeretet, a közös célok, közös életút, a melegség, tisztelet és nyugalom.

A lelkünk… olyan emberekhez vezet bennünket, akikkel közös az életcélunk, kiteljesítik az erősségeinket és pótolják a gyengeségeinket. Ilyenkor, akihez mélyen kapcsolódunk, mintha a kommunikáció és a csatlakozás közöttünk nem szándékos erőfeszítés eredményeként jön létre, hanem természetesen, mint egy isteni kegyelem.

Az ilyen kapcsolat egy hatalmas ajándék, ami sok különböző kapcsolatban megtalálható: barátokkal, családtagokkal, munkatársakkal vagy akár a szomszédokkal is.Leginkább mégis a párkapcsolatunkban vágyunk erre a minőségre. Ehhez el kell engedned az elvárásaidat. Ez úgy tudod megtenni, ha az Igazi úgy gondolsz, mint a legjobb barátodra.

Számos kutatás bizonyítja, hogy azok a párkapcsolatok működnek igazán jól, ahol a felek barátként tekintenek egymásra. John Gottman szerint- aki az USA egyik legkiemelkedőbb házasság kutatója- a párkapcsolati konfliktusok megoldhatatlanok, kivéve, ha a párom a barátom is. A barátomnak nem harapom le e fejét, mert elkésik vagy, mert elfelejti a szülinapomat. Na de páromnak?  Hát… Vele lehet, hogy durcit játszunk! Ismerős, igaz?

Figyeld csak meg, hogy a legjobb barátodat 5-ször annyit dicséred, mint szidod. És ez hogy van otthon? Általában fordítva…. Ahhoz., hogy az Igazival élj együtt, jó ha a kapcsolatot a barátság felé viszed.

És ha van párod kezd el dicsérni! Nap, mint nap! Hidd el, hogy csodákra képes egy-egy jó szó! 🙂

Ehhez lehet, hogy  hajlandónak kell lenned arra,hogy túlnőj azon a személyen, aki most vagy.
Mert aki most vagy, az egyben az az ember, aki teremtője volt az eddig szerzett tapasztalataidnak.

Ahhoz, hogy bevonzd az életedbe az igazi szerelmet és megőrizd a tisztelettel és kedvességgel átszőtt kapcsolatot, először is szembe kell nézni a félelmeiddel és meg kell ismerned a legnagyobb  sebeidet.

Az Igazi nem lehet gyógyír az nehézségeidre és a belső konfliktusaidra! Nem szerethet téged úgy, ahogyan Te nem vagy hajlandó szeretni önmagad!

Talán ezért is olyan nehézen találnak ma olyan sokan párra, mert olyat várnak el a társuktól, amit a másik fél nem tud megadni. Ha nem szeretet önmagad a párod nem tudja pótolni azt az éhséget ami benned van. Nagyon fogsz szenvedni a kapcsolatban egy idő után. Ugyanis egy idő után azt fogod érezni, hogy valami nincs rendben…. Hogy valami hiányzik. Az önmagad szeretete fog hiányozni!

Egyes pszichológusok azt mondják, hogy szeresd önmagad és mindegy, hogy kivel élsz! Ez a kulcsa a folyamatnak! Neked kell Igazivá válnod, ha az Igazit keresed!

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük