Sokan azt hiszik, ha megvan az elhatározás, hogy elindulnak az önismereti úton, a nehezén már túl is vannak, pedig érdemes előre végiggondolni, hogy milyen út is áll előttünk. A jó hír, hogy minderre fel lehet készülni és ha tudod, hogy mi vár rád, akkor nem nehézségként tekintesz majd rá, csak egy állomásnak a boldogabb élet felé vezető úton!

Az „új” megszületéséhez le kell rombolni a „régit”

Gyakran tapasztalom, amikor valaki elkezdi a 49 napos Találd meg az Igazit kurzusomat vagy eljön hozzám egyéni tanácsadásra, hogy a hatalmas eltökéltséget hamarosan nagy ijedtség és megtorpanás követ. Megijednek az emberek, amikor elindulnak az önismeret útján, hiszen arra számítanak, hogy alkalomról alkalomra könnyebb lesz a lelkük és pillanatokon belül már ott is hever előttük egy új élet! A vágyott szerelem vagy az új munka, ki mire vágyik. Ez azonban nem így van, hiszen az építkezést meg kell, hogy előzze a korábbi tévhitek lerombolása és ez bizony nem könnyű folyamat és nem is megy egyik pillanatról a másikra! Ha építkezni akarsz és javítani szeretnél az addigi életeden, nézz szembe vele, hogy előtte elkerülhetetlen az „összeomlás”.

Még akkor is nagyon nehéz feladni a korábbi tévhiteinket, szerelmi mintáinkat és sémáinkat, ha már hosszú ideje borzasztóan rosszul érezzük magunkat miattuk! Az emberek többsége a biztonságot és az állandóságot szereti és akármilyen hihetetlen, de még ezek a kellemetlenségek is biztonságot adnak. Gondolj csak bele a mindennapos játszmákba, például egy megfáradt kapcsolatban! Hiába nem szereted ezeket a beszélgetéseket, nem szereted, ahogy utána érzed magad, mégis egyfajta biztonságot adnak a napodban, hiszen pontosan tudod, hogy ki mit fog mondani, mi fog történni és mi lesz a kimenetele a beszélgetésnek.

Tehát, ha elhatározod magad, hogy változtatni szeretnél az életeden, fogadd el, hogy le kell számolni mindazzal, ami addig volt és ez fájdalommal fog járni. Képzeld el úgy, hogy egész egyszerűen helyet kell csinálnod a lelkedben az „újnak” és ehhez mennie kell a „réginek”. Pontosan tudom, hogy nem könnyű felelősséget vállalni a történtekért, elfogadni, hogy Te vagy az oka annak a helyzetnek, amiben vagy. Sokkal könnyebb másokat hibáztatni, ezzel azonban biztosan nem jutsz előbbre, sőt!

Találd meg a megfelelő segítőt, aki elkísér az úton!

Úgy tekints tehát a nehézségekre az önismereti úton, mint a legszükségesebb lépésekre, amelyek a változáshoz vezetnek! Egy kisbaba érkezéséhez is hasonlítható ez a folyamat, hiszen a fájdalommal járó méhösszehúzódások is szükségszerűek a világrajövetelhez, anélkül nem tudna megszületni egy új élet. Ahogy azonban egy szülésnél is, úgy az önismereti úton sem mindegy, hogy egyedül próbálod végigcsinálni vagy valaki melletted áll és a Te igényeidnek megfelelően bábáskodik a folyamat felett.

Gyere el az egyéni tanácsadásomra és legyél Te is több egy nehézséged által. Növekedj, fejlődj, változz! Kattints ide és kérj időpontot! >>> Időpontkérés egyéni tanácsadásra

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük