Vajon miért vagy még egyedül?

Ha már régóta egyedül vagy, esetleg egy nehéz párkapcsolatban, akkor azt feltételezem, hogy olyat vársz el a másiktól, ami nem reális.

Tudom, hogy vágysz a szerelemre, arra, hogy szeressenek és biztonságban érezd magad. Vágysz arra, hogy tartozz valakihez. Ez elemi igényünk, ezek teljesen természetes vágyak, éld meg nyugodtan! Ettől leszel sebezhető és nagyon vonzó mások szemében. A félelemeid és a hitrendszered azonban nem engedi, hogy a vágyaidban élj.

Ne riaszd el a másikat!

Mi nők ilyenkor általában sürgetni szoktuk az eseményeket. Azt várjuk el, hogy a férfi állandóan bizonyítsa, hogy mennyire kellünk neki. Hívjon fel, szervezzen programokat és érezzük, hogy piszokul akar bennünket! Ha viszont nem így tesz, akkor elkezdünk szorongani és egyből attól félünk, hogy újra és újra megtörténik velünk az, amitől olyan nagyon rettegünk.

Ha ezeket érzed, akkor nem tudsz bízni a partneredben és elkezdesz úgy viselkedni, ahogyan nem kellene. Lehet, hogy túlzott elvárásokat támasztasz felé, aminek a másik nem tud és lehet nem is akar megfelelni. Még az is lehet, hogy az elvárásaidnak hangot is adsz. Egyfolytában lesed a telefonod, nézed, hogy mikor online a másik, mikor olvassa el az üzeneteidet és mikor válaszol. És mindeközben ott van csomó a gyomrodban… Ott az állandó félelem, a bizalomnak pedig nyoma sincs. Ez egy nagyon fájdalmas érzet.

Ne legyél olyan szigorú, ismerd meg inkább a másikat!

Az ismerkedés egy folyamat. Teljesen felesleges elsietni és belebonyolódni egy hiábavaló kapcsolatba. Sajnos mindig lesznek buktatók, hiszen nem mindenkiből lehet az Igazi, az a képesség azonban elsajátítható, hogy fel tudd ismerni a szerelem lehetőségét! Ha úgy érzed, hogy az ismerkedés a szenvedés útja lesz, engedd el és keress inkább olyan partnert, aki majd örömöt és boldogságot hoz az életedbe.

Az, hogy nem úgy keres és nem pont akkor, amikor Te szeretnéd, egyáltalán nem azt jelenti, hogy nem lehet belőle Igazi. Sok férfi nem igazán tud udvarolni és fogalma nincs arról, hogy mi kell egy nőnek. Ez azonban még nem azt jelenti, hogy nem lesz egy napon jó férj belőle. Ha az eleje döcög és nem a Te tempódban halad, az még nem jelent semmit és különösen nem azt, hogy mindig egyedül maradsz!

Önismerettel az Igaziért

Ha úgy érzed, hogy nagyon benne vagy az egyedüllétben, bizony muszáj lesz segítséget kérned. Azt tapasztalom, hogy sokszor nem megy egyedül, ha ki akarunk lépni az egyedüllétből, mivel nem tudunk önmagunkra objektíven tekinteni. Még nekem sem ment, pedig ez a munkám

Egykori kliensem, Anna közel 8 éve élt már egyedül, ezalatt az idő alatt csak néhány rövidebb és kudarcba fulladt kapcsolata volt. Amikor eljött hozzám, teljesen a padlón volt. Már megunta számolni az egyedül töltött karácsonyokat… Ez volt neki a legnehezebb, na és persze a nyár, amikor mindenki a párjával nyaralt, Ő pedig egyedül vagy inkább nem is nyaralt, mert nincs kivel. Annyira benne volt az „egyedül vagyok” létben, hogy csak erre tudott gondolni,

„Timi! Én nem kellek senkinek, örökre egyedül maradok! De nem akarok tovább egyedül élni! Nem bírom tovább… Úgy érzem lassan kővé dermed a szívem!” – zokogta Anna. „Mi baj velem? Miért nem kellek senkinek”

Ezek nagyon mély hiedelmek, de nem igazak, csak annak éljük meg. Persze van mögötte tapasztalás is, de ez már csak következmény. Annánál például egészen messzire vissza kellett nyúlnunk a múltban. Anna nem igazán ismerte az apukáját, egészen kicsi volt, amikor elhagyta őket, így tulajdonképpen Anna apa nélkül nőtt fel. Anyukája azóta egyedül él, örökre bezárta a szívét. Anna arra a téves következtetésre jutott, hogy ő biztosan nem elég jó, ha soha nem keresi az apja és mivel nem volt előtte családi minta, számára teljesen természetes volt, hogy valaki szinte egy egész életet egyedül él le. Ezek a tudattalan motívumok vezették őt mindig a párkeresésben. Hosszú út vezetett Annának a változáshoz, végül a 49 napos Találd meg az Igazit kurzus hozta meg nála az áttörést. A 49 nap végére Anna végre elhitte, hogy igenis elég jó, sőt, nagyon is szerethető!

1 hozzászólás

  1. Langa Katalin

    Én sem találom az igazit, pedig én kiegyensúlyozott családban nőttem fel. Ott TomTom el, mindig túl korán lefekszem a férfival. Azután mindig fogadkozott nem követem el többé ezt a hibát. De amikor újra találok valakit újból elkövetem. Nagyon szeretnék resztvenni a 49 napos kurzuson de az árát meg össze kell gyűjtenek.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük