Előfordult már veled, hogy úgy érezted, nem kapsz elég elismerést és szeretetet a környezetedtől, annak ellenére, hogy Te rengeteget adsz magadból? Legyen szó akár szerelemről, munkáról, barátokról vagy éppen a családról. Vajon elvárható valakitől, hogy örökké csak adjon magából és mindig csak az általa fontosnak tartott személyek boldogságát tartsa szem előtt? Gondoltál már arra, hogy néha talán éppen Te vagy az, akinek leginkább szüksége van arra a sok-sok szeretetre, amit adni tudsz?

Először is kerülj tisztába saját magaddal

Ha úgy érzed, hogy hiányzik a szeretet az életedből, kezdj el befelé figyelni és kérdezd meg magadtól, hogy vajon mire is van valójában szükséged. Arra, hogy elismerjenek? Vagy végre egyszer meghallgassák a Te igényeidet és ne mindig csak Te igazodj a készen kapott helyzetekhez? Vagy egyszerűen csak egy kis gyengédségre vágysz?

Mielőtt mesélnél ezekről az érzésekről annak, akitől várnád a szeretetet és az elismerést, érdemes először megvizsgálni, hogy vajon saját magadnak is meg tudod -e adni azt, amire vágysz. Gondold végig, hogy jogosak -e az elvárásaidat, ismerd el, ha úgy érzed, hogy igen és nyugodtan dicsérd meg és képzeletben simogasd meg saját magad. Hidd el, ha tisztába kerülsz saját magaddal és az értékeiddel, sokkal könnyebben tudsz odafordulni utána a másik emberhez, hogy elmondd neki, mire vágysz és mi hiányzik az életedből.

Az igények és a határok tiszteletben tartása elengedhetetlen a boldog kapcsolathoz

Nagyon fontos, hogy megtanuld értékelni és elismerni önmagad, hiszen anélkül nem fogod tudni érvényesíteni magadat egy szerelmi, baráti vagy akár munkakapcsolatban. Ha így gondolkozol, könnyebben felismered azokat a helyzeteket, amikor a másik nem tiszteli az igényeidet és a határaidat és folyton átlép azokon. Hidd el, ahhoz, hogy adni tudj magadból, neked is töltekezned kell, mert ha kibillen az egyensúly, annak Te és a kapcsolat is óhatatlanul kárát látja majd.

Talán Te is ismersz olyan párokat, ahol kívülállóként egyértelműen látszik, hogy az egyik fél mindig alárendeli magát a másiknak. Sok helyzetben még nézni sem esik jól, ugye? Szinte megrázná az ember ilyenkor a másikat, hogy „És TE hol vagy ebben a kapcsolatban? Állj már ki saját magadért!” És ha jól meggondolod, ezek a kapcsolatok bizony nem tudnak hosszú távon jól működni, hiszen nyoma sincs benne az egyensúlynak, ez pedig egyik felet sem teszi igazán boldoggá.

Ha úgy érzed, hogy egyedül nem tudod felállítani a határaidat és nehezedre esik érvényesíteni magad a kapcsolataidban, örömmel segítek neked egyensúlyba kerülni! Kattints ide és kérj időpontot! >>> Időpontkérés egyéni tanácsadásra

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük