Milyen is legyen az Igazi?

Szinte minden egyedülállóban él egy konkrét elképzelés arról, hogy milyen is lenne a számára tökéletes partner. Hogy nézzen ki, mit sportoljon, legyen -e gyereke vagy ne legyen, legyen -e diplomája vagy sem, hol éljen stb. Azokban az években, amíg a társkereső irodámat vezettem, bizony hetente több olyan társkeresővel találkoztam, aki hosszú perceken át sorolta, hogy milyen lenne a számára ideális partner. Nagyon gyakran ráadásul ezeken az elképzelt listákon olyan tulajdonságok is szerepeltek, amik ütötték egymást: például legyen sikeres, de ne dolgozzon túl sokat vagy legyen észbontóan szexi és népszerű, de persze mindeközben hűséges.

A férfiak listája általában jóval rövidebb, ők inkább csak néhány dolgot fogalmaznak meg a vágyott partnerrel kapcsolatban, ellentétben a hölgyekkel, akik viszont gyakran teljesíthetetlen checklist-ekkel érkeztek hozzánk. Így természetesen lehetetlen volt számukra megfelelő randevúpartnert találni, de ha sikerült is összehozni nekik egy randit, utána egészen biztosan sorra  jöttek a kifogások.

Eszter, a munkájában nagyon sikeres harmincas nő például már több tucat randin volt túl, mikor egy beszélgetésünk során megkérdeztem tőle:

– Mit gondolsz, miért nem találtad még meg az Igazit? Mi lehet a háttérben?

– Magam sem értem! De hidd el, mindenkiről el tudom mondani, hogy mi volt a baj vele és miért nem felelt meg. Egyszerűen nem találom a nekem való párt.

– És Veled mi a baj?

Lehet, hogy éppen Te magad tartod távol magadtól a szerelmet az elvárásaiddal?

Gyakran előfordul, hogy a társkeresőknek eszébe sem jut, hogy esetleg ők maguk az okai annak, hogy nem találnak párt. Azt nagyon jól tudják, hogy mi a bajuk az éppen aktuális randevúpartnerükkel, de az, hogy mi a baj esetleg velük, egyszerűen fel sem merül bennük. Sokkal egyszerűbb mindig a másikat hibáztatni, ahelyett, hogy mélyen magukba néznének és megpróbálnának utánajárni az egyre ismétlődő randevúhelyzeteknek.

Amikor ilyen magasra helyezzük a mércénket, kevés esély van rá, hogy egy valóban boldog kapcsolat jöjjön létre. Ezért is várunk el. Mindannyinkban fut ugyanis egy program, ami vezeti a magánéletünket, még akkor is, ha történetesen úgy gondolod, hogy Te éppen nagyon jól vagy. A magánéletünk mindig legfontosabb tükör, amely megmutatja, hogy mi is van odabent. A sebeink pedig teljesen váratlanul tudnak feltörni bennünk, gyakran minden előzmény nélkül. Egyszer csak bekúszik egy gondolat, hogy lehet nem is a Ő az Igazi és már keresi is az agyunk a jól bevált kifogásokat. Aztán egyszerre azon kapod magad, hogy tönkre ment az egész kapcsolat, a másik pedig értetlenül áll az események előtt.

Jelentkezz a Találd az Igazit! 49 napos önismereti kurzusra ‹‹‹‹

Az elvárások mindig a múltból erednek. Eredhet például a kielégítetlen vágyaidból, hogy gyerekként úgy érezted, nem vagy elég fontos a szüleidnek. Vagy éppen túlzott elvárásokat támasztottak feléd otthon, állandóan kritizáltak, semmi sem volt elég jó és ezt viszed tovább felnőttként is magadban. Vagy mindig azt várták el tőled, hogy tökéletes legyél, így felnőttként is ennek a képnek akarsz megfelelni, még a párválasztásban is.

Nagyon fontos, hogy tudd: ha elvársz, csalódni fogsz és egyenes út vezet a szenvedéshez. Tudom, hogy nem akarsz szenvedni és azt is tudom, hogy nehéz lesz elengedni az elvárásaidat és nem is tudod, hogyan kezdj hozzá. Nekem sem ment egyedül, ehhez mindenképpen segítségre van szükség.

Dobd el a checklist-et és hallgass a megérzésedre!

Az Igazi lehet, hogy teljesen másmilyen lesz, mint ahogyan elképzeled. Ha valóban az Igazira vágysz, akkor őt a szíveddel kell, hogy keresd, a szívedet márpedig nem fog zavarni semmilyen különbség, legyen az akár egzisztenciális, akár szellemi. Hidd el, hogy az elvárásaid ellenére az intuíciód megsúgja majd neked, hogy ez a kapcsolat jóval több, mint a korábbiak és ez most valami egészen más. Az Igazival egészen különleges kapcsolat lesz köztetek és a kapcsolat hatására közelebb kerülsz ahhoz az önmagadhoz, aki nem lennél az Igazi nélkül. Mellette felszabadulsz és megéled önmagad igazi valóját.

Próbáld meg feltárni az elvárásaid mögött húzódó okokat és eldobni a képzeletbeli checklist-et, amivel csak nehezíted a dolgodat! Ha nem az elvárásaid vezetnek az Igazi után kutatva, hanem az őszinte szeretet, a közös cél, a  közös életút, a melegség, tisztelet és a nyugalom, csodálatos fejlődés és kapcsolat részese lehetsz!

Ha Te is szeretnéd jobban megismerni önmagad és ezáltal közelebb kerülni az Igazihoz, csatlakozz a hamarosan induló Találd meg az Igazit kurzushoz! ‹‹‹

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük