Mindenki boldogságra vágyik a világon, mind a 7 és fél milliárd ember. Mit gondolsz, vajon hányan igazán boldogok közülük? És Te? Te a boldog emberek közé tartozol? Bár talán helyesebb lenne úgy feltenni a kérdést, hogy hányan tesznek azért, hogy boldogan élhessenek?

A többségünk igyekszik úgy intézni az életét és a mindennapjait, hogy haladunk a céljaink beteljesülése felé. Építjük a karrierünket, máshova költözünk, keressük a párunkat, péntek este a barátainkkal találkozunk, elutazunk ide-oda stb. Megtörténnek velünk ezek a dolgok, aztán várjuk, hogy elérkezzen velük a várva várt boldogság is. Sokszor be is kopogtat az ajtón, de egyáltalán nem biztos, hogy attól még, hogy teljesült egy célunk, el is jön! Tudod, hogy ez miért van? Mert ha így gondolkozol, akkor a boldogságot magadon kívülre helyezed és azt várod, hogy a körülmények teremtsék meg neked. Pedig a boldogság valójában benned van, méghozzá a mindennapjaidban, csak meg kell találnod a hozzávezető utat.

Érdekes, hogy kérdés nélkül elfogadjuk, hogy a testünknek edzésre van szüksége ahhoz, hogy jó kondícióban legyen, a lelkünktől azonban elvárjuk, hogy tegye a dolgát szépen magától. Próbáld magad trenírozni arra, hogy más szemmel nézd a világ dolgait! Az optimizmus, az empátia, a hála, a segítőszándék, a nagyvonalúság mind olyan tulajdonságok, amelyekkel ha rendelkezel, akkor a boldogság tulajdonképpen ott van a szívedben. Nevetni, ölelni, egy jót beszélgetni vagy meghallgatni valakit nem kerül semmibe. Minél többet gyakorlod ezeket, annál boldogabb leszel, hidd el! Ettől még persze lehetnek vágyaid és érdemes is törekedni a megvalósításukra, csak ne gondold azt, hogy pusztán azoktól függ a vágyott boldogság. A boldogságot a mindennapokban kell megtalálni és ott kell gyakorolni!

Tudtad, hogy minden évben elkészítik a „World Happiness Report” elnevezésű beszámolót, amely azt vizsgálja, hogy hol élnek a legboldogabb emberek a világon? Rendre a skandináv országok szerepelnek az első néhány helyen. Mostanában számos könyv is megjelent, hogy bemutassa a skandinávok „jólléttét” és mindennapi életét. Mindenféle furcsa címe van ezeknek a könyveknek és mindegyik hátsó borítóján kifejtik, hogy ezt a címet nem is lehet lefordítani magyarra, ezt egyszerűen érezni kell. Na erről van szó! 🙂

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük