Mikor érezted úgy legutóbb, hogy tanultál valami fontosat magadról? És hogyan történt? Előre elhatároztad, hogy fejlődni szeretnél valamiben vagy egyszerűen csak úgy hozta az élet?

A nehéz helyzetek idézik elő a fejlődést

Általában nem döntjük el tudatosan előre, hogy megdolgozzuk a problémáinkat, pl. „Itt az idő változtatni a társfüggőségemen!” vagy „Most már aztán elég abból, hogy nincs semmi önbizalmam!”, még akkor sem, ha a szívünk mélyen régóta tudjuk, hogy nagyon is itt lenne az ideje. Sokkal inkább az történik, hogy valaki összetöri a szívünket vagy valaki a földbe döngöl minket és akkor egyszer csak a gödör legalján megszületik a felismerés, hogy itt az idő a változásra!

Biztosan előfordult már veled például, hogy véget ért egy kapcsolatod és miután elgyászoltad és feldolgoztad a múltat, idővel levontad magadban a tanulságokat, hogy mi az, amit a jövőben mindenképpen szeretnél másképp csinálni. Gondolj csak bele, ha nem ér véget az a kapcsolat, akkor lehet, hogy a következőben ugyanazokat a hibákat követted volna el és esetleg azért a kapcsolatért még sokkal jobban fájt volna a szíved! Mindig akkor tanulod meg értékelni a szerelmet, a kedvességet, a törődést, a kiegyensúlyozottságot és a lelki békét, amikor épp az ellenkezőjét tapasztalod meg. Bármilyen furcsa is, de gyakran éppen a dolgok hiánya az, ami előre tud vinni minket.

A nehéz helyzetek előrevisznek – ha engeded…

Ha tehát valaki nem úgy bánik veled, akár a munkában, akár a magánéletedben, ahogyan azt szeretnéd, akkor a kezdeti rossz érzések után igyekezz másként tekinteni az adott helyzetre. Minden nehéz helyzet, amelybe belekerülsz, jó arra, hogy beletedd egy képzeletbeli mappába, amelyre gondolatban ráírod, hogy „Ilyen helyzetbe nem szeretnék még egyszer kerülni”. Hidd el, hogy nagyon is jól tud jönni majd ez a képzeletbeli mappa, amikor legközelebb megérzed, hogy esetleg hasonló helyzet állhat elő. Ilyenkor gondolatban nyisd ki, idézd fel magadban, hogy milyen érzéseid is voltak akkor és hogyan tudnád másképp alakítani ezt a mostani helyzetet, hogy ezúttal lehetőleg minden másképp alakuljon. Lehet, hogy ez nem megy rögtön egyből, mint a karikacsapás, de egy pici lépéssel mindig igyekezz előbbre lépni! Csodálatos érzés, ha érzed, hogy fejlődtél valamiben, már egy apró lépés is nagy hatással lesz rád és óriási erőt ad, meglátod!

Nem mondom, hogy légy hálás azért, ha valaki bánt Téged, azonban ne légy olyan kemény magaddal szemben, hogy ez megeshetett veled, inkább gondolj úgy az egészre, hogy ezt hogyan tudod a javadra fordítani és hogyan lesz több ezáltal. A rossz döntéseket nem tudod elkerülni egy életen át, viszont az már rajtad áll, hogy mi az, amit beleteszel ebbe a mappába és előveszed -e a polcról, amikor szükséged lesz rá.

Ha úgy érzed, hogy nehezen tudsz magadnak megbocsátani egy-egy nehezebb helyzet után és nem nyitogatod olyan biztos kézzel azt a mappát, örömmel segítek neked az egyéni tanácsadásomon! Kattints ide és kérj időpontot! >>> Időpontkérés egyéni tanácsadásra

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük