Érezted már úgy, hogy megszakad a szíved?

Amikor véget ér egy nagy szerelem, gyakorlatilag lehetetlen elhinni, hogy jöhet még újabb szerelem az életünkbe, hogy újra boldogok lehetünk, sőt, akár még boldogabbak, mint amilyenek voltunk ebben a kapcsolatban. Az ember úgy érzi, hogy megszakad a szíve és soha semmi nem tudja tompítani ezt a fájdalmat.

A fájdalom idővel aztán persze szépen lassan enyhülni fog, az összetört szív viszont nem gyógyul meg magától, sokáig sebzett maradhat a szív. Előfordul, hogy valaki egy életen át nem hever ki egy szakítást, mert akkora sebeket okozott a szívében. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan zársz le egy kapcsolatot.

A jól vezetett szakítás és a gyászmunka

De miért is fontos a jól vezetett szakítás? Azért, hogy később tudj majd újrakezdeni. Ugyanis hiába gondolod, hogy elengedted a párod, ha közben egyáltalán nem tudsz nyitni új emberek felé vagy évek óta egyedül vagy és már nem is igazán bízol a másik nemben. Fogadd el, hogy egy új kapcsolat mindig pontosan ott kezdődik, ahol az előző befejeződött. Tehát nincs mese: az újrakezdéshez bizony vissza kell térni és meg kell dolgozni azt, amit meg kell!

Nagyon sok olyan egyedülállóval találkoztam már, akik azzal szerették volna orvosolni a fájdalmat, hogy gyorsan keresnek maguknak valakit, aki majd betölti azt a hiányt, amit a volt társuk hagyott maga után. Ezek a kapcsolatok azonban inkább egyfajta terápiás kapcsolatként működnek és az ilyen viszonyokból csak nagyon ritkán ritkán lesz hosszú távú párkapcsolat, hiszen nem arra épül, amire kellene, hogy épüljön. A fájdalom általában fájdalmat von maga után, a szeretet  pedig szerelemet.

Egy kapcsolat után nem hagyható ki a gyászmunka, amit bizony nem lehet siettetni. És persze minél hosszabb volt a kapcsolat, minél mélyebb sebeket szereztél, minél nagyobb volt a szerelem, annál hosszabb lesz ez az idő.

Jelentkezz a Találd az Igazit! 49 napos önismereti kurzusra! Részletek>>>

Ha úgy érzed, hogy megrekedsz a kapcsolat elgyászolásában és továbbra sem vagy nyitott egy új kapcsolatra, akkor bizony van dolgod az elengedéssel. Kérj segítséget, hiszen egyedül minden sokkal nehezebb! Könnyű beleragadni a másik hibáztatásába, ha haraggal van tele a szíved. A harag ugyanis nagyon nagy energia, de akár önmagad felemelésére is használhatod. Mégis hogyan?  Figyeld meg, hogy mi ébred fel benned a haragod által, mi az, amiről eldöntötted, hogy soha többet nem fogsz eltűrni. Ha képes vagy a haragod félelmetes energiáit egy másik irányba fordítani, nagyon jó úton jársz és az elengedési folyamat végére több leszel általa.

De mi van akkor, ha egyszerűen nincs erőd kilépni a kapcsolatból, pedig belül érzed, hogy ez már csak mérgez Téged?

Amíg az a hited önmagadról, hogy nem vagy elég jó, nehéz lesz kilépned. Muszáj lesz túlnőni azon a személyen, aki most vagy, mert az a személy, aki most vagy, teremtette meg az eddigi tapasztalatait. Tudom, hogy ezt nagyon nehéz elfogadni, de sajnos így van. A hiedelmeinkkel teremtjük meg ugyanis az életünket, ezért a gondolataink megfigyelésével indul el az elengedés, hiszen az tart fogva Téged!

Muszáj  kockázatot vállalnod. Szembe kell nézni azzal, hogy esetleg teljesen egyedül maradsz. Ez persze nem lesz így, de sokan gondolják, hogy jobb egy rossz kapcsolat, mint egyedül élni! Pedig nincs más út! Ha nem vállalod a kockázatot, ami persze csak a félelmeidből fakad, bizony drága lesz az ár, amit majd fizetned kell. A mérgező kapcsolatok ugyanis elszívják az erőt az embertől és így esélyed sincs kiegyensúlyozottan élni.

Jelentkezz a Találd meg az Igazit kurzusra és válj Te is Igazivá valaki más számára! >>>

 

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük