Kicsit távolodjunk el először a randik világától, aztán majd visszakanyarodunk. Képzeld el, hogy szeretnél venni egy új kocsit. Mostanáig egy átlagos, megbízható autót vezettél, nem nagyon vagy képben, hogy mire is kellene váltanod. Láttál viszont nemrég egy gyönyörű sportautót, ami nagyon izgatja a fantáziádat. Nem ismered a műszaki részleteit, de már elképzelted magad benne, hogy milyen öröm is lenne minden nap beleülni. Sose gondoltad volna korábban, hogy megtetszik neked egy ilyen kocsi, de most mégis valamiért beleszerettél. Úgyhogy veszel egy nagy levegőt, elolvasod a neten a szakmai véleményeket róla, megnézed mit írnak a tesztek, felhívod a kocsikhoz értő ismerősödet, majd jól elcsodálkozol. Kiderül ugyanis, hogy a többség szerint ez az autó kifejezetten megbízhatatlan, gyakran kell szervizbe vinni és még a biztonsági teszteken is meglehetősen rosszul szerepelt több szempontból. De nekem akkor is ő kell! Nehogy már feladjam az álmomat a biztonságért! És különben is, majd biztos az enyém lesz a kivétel, majd nagyon vigyázok rá! Vagy adjam fel az álmaimat és válasszam a biztosat, hogy évekig ne is kelljen a kocsival foglalkoznom? Á, olyan unalmas vagyok, mindig csak a biztonságra utazom, nincs semmi izgalom az életemben!” – viaskodsz magadban napokon át.

Ugye tudod, hogy egy kocsi nem attól lesz megbízható, mert TE vezeted? Ha nem jól van összerakva, mert a belsőt alárendelték az áramvonalas külsőnek, akkor akármit is teszel, nem fogod tudni megváltoztatni. Ahogy ez a kapcsolatokban is működik. Csak ott valamiért még jobban hisz benne az ember, hogy na majd ő meg tudja változtatni „azt a motort”… Pedig érdemes elengedni a fantáziádat, megállni egy kicsit és észre venni, hogy a valóság és a biztonság is lehet legalább annyira vonzó. Sőt…! Természetesen nem azt mondom, hogy olyan társat válassz magadnak, akit egyáltalán nem találsz vonzónak, csak azt, hogy attól még, mert nem felel meg a másik a checklisted minden pontjának, még megérdemelhet egy esélyt!

Hallgasd meg a 4 kulcsot, hogy megtaláld az Igazit! ‹‹‹‹

Ha tudnátok, hogy hány pár született így körülöttem, amikor még a társkereső irodámban segítettem a párok egymásra találásában! Volt például, aki csak hosszas unszolásomra ment el találkozni egy férfival, akit én addigra már jól ismertem és tudtam, hogy valódi főnyeremény lenne a lánynak. Végül óriási szerelem és házasság lett belőle. Soha ilyen jó érzéssel nem mondtam, mint ezekben az esetekben: Én megmondtam! Jó néhány ilyen esetnek voltam szemtanúja, a mai napig jó szívvel biztatom ezekkel a történetekkel azokat a klienseimet, akiken azt látom, hogy inkább el se mennek randizni, ha első blikkre nem felel meg a másik fél a számára tökéletesen ideális társnak.

És akkor visszatérve a kocsikhoz… Nem könnyű elengedni a fantáziádat, tudom. De hidd el, érdemes egy kicsit újratervezni és körülnézni a többi kocsi között is, mert biztos vagyok benne, hogy a rengeteg típus között megtalálod a neked valót, amelyik vonzó és biztonságos, amelyikkel hosszú távra tervezhetsz és amellyel nem kell bérletet venned a szerelőhöz.

Hallgasd meg a hanganyagom, amely segít abban, hogy jól tudj dönteni és közelebb kerül az Igazihoz! Kattints ide ‹‹‹

 

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük