Ez egy óriási feladata és számtalan buktatót rejt magában. Emberi kapcsolataink és így párkapcsolatunk is az egyik legnagyszerűbb színtere egyéni fejlődésünknek. Hihetetlen sok tapasztalatot rejt magában már csak a puszta tény, hogy akkor, amikor kialakítasz egy párkapcsolatot, hogyan tudod az életedben eddig domináló ÉN-t, MI-vé formálni. Ez egy óriási feladata és számtalan buktatót rejt magában.

Na nem, nem a kezdeti lángolás időszakára gondolok, mert akkor az a hevület, mely hajt előre, s egyúttal a másik karjaiba, sok problémán egyúttal át is éget bennünket. A neheze, a dolog orszlánrésze akkor kezdődik, amikor ez a hév természetszerűleg kicsit alábbhagy, s beköszöntenek a nyugodtan csordogáló mindennapok, a maguk gyakran szokványos, máskor sok fejtörést okozó kérdéseivel és életfeladataival. 

Amikor a korábbi lángolás veszít intenzitásából, sokan azt hiszik, ez már a szeretetlenség jele, s a kapcsolat végérvényesen megindult a lejtőn. Pedig a „csúszást”, a süllyedést nem az okozza, hogy változik az egymás iránti érzelmek intenzitása, mert ez abszolút magától értetődő folyamat.

Egyszerűen nem lehet és nem is kell mindig száz százalékon égni, pörögni és ez nem csak a szerelemre igaz. A véghez nem ez vezet el, hanem az az attitűd, mellyel úgy gondoljuk, kész, ennek vége, ez már nem ugyanolyan – és amikor így gondoljuk, gyakran jön is a tudatalatti végkövetkeztetés: ha így van, akkor hát mehet is a kukába.

Ugye érted már, miért mondtam, hogy az attitűd, a helyzethez való viszonyulásod határozza meg a későbbieket és nem fordítva, nem maga a helyzet, mely egy kapcsolat teljesen természetes velejárója?

Sokan nem tudják, hogy amint életünknek is vannak különböző szakaszai, így van ez magánéletünkkel és párkapcsolatunkkal is. Vannak bizonyos fázisok, lépcsőfokok, melyeket türelmesen, lépésről-lépésre be kell járni a fejlődés, a növekedés, a valamivé válás érdekében.

Ezt a lépést azonban sokan, mert kellemetlennek élik meg a változást, hajlamosak kihagyni. Továbbra is intenzív, pozitív élményekre vágynak, s mert ezt nem kapják meg, mert nem is kaphatják meg hosszú távon, jön a csalódottság, az üresség érzete, vagy épp a felesleges harcok, melyek már megint csak azt az attitűdöt erősítik, mely egy kapcsolatot úgy igazán vakvágányra visz.

Egy párkapcsolat igazi kalandja nem a kezdeti lángolással és lobogással kezdődik, hanem az ezt követő csendesebb időszakban, amikorra már lehullanak az álarcok, megmutatkoznak a régi sebek és fájdalmak, amikor két ember teljes önvalójában nézhet szembe a másikkal.

Ez egy nagyon fontos pont, mely nagyfokú tudatosságot igényel. Mert ezek azok a helyzetek, amikor az egymás iránti őszinte szeretettel, megértéssel és gyógyító szándékkal nyilvánulhatnánk meg – feltéve, ha elég tudatosak vagyunk mindehhez. Ha azonban nem ismerjük régi beidegződéseinket, a bennünk zajló folyamatokat, azokat a nyomógombokat, melyeket a másik öntudatlanul is megpöcköl rajtunk, s mely óriási kínokat okozhat, könnyen rácsúszhatunk arra, hogy a másik hibájának tulajdonítjuk a súrlódásokat, hiszen nem értjük, miért fáj valami annyira, vagy éppen azt gondoljuk, hogy szándékosan akart bántani, megbántani.

Ezért fontos hát az önismeret és az a gondolat, hogy ha még esetleg nincs is párkapcsolatod, már most sokat tehetsz azért, hogy amikor majd lesz, jól is tudjon működni, azaz Te magad legyél készen arra, hogy megfelelően működtesd.

Önmagunk megismeréséhez soha nincs késő. Bármikor el lehet kezdeni és érdemes is, hiszen a jutalom felbecsülhetetlen. Most talán még nem is tudod, mennyi érdekes , megfejtésre érdemes titok lappang Benned, mennyire izgalmas és egyedi alkotóeleme vagy a világmindenségnek! Arról nem is beszélve, hogy addig, míg Te magad nem vagy tisztában azzal. hogy a név, a neved valójában milyen személyiséget is takar, s továbbmegyek, nem vagy elfogadó ezzel a valakivel, hogyan is várhatod el mástól, hogy az legyen. Hogy az legyen, ami, vagy aki Te magad sem vagy magad számára.

Ha megfelelő önismerettel rendelkezel, pontosan tudni fogod egy párkapcsolatban, mikor ugrotok éppen egy szintet, melyek azok az akadályok, melyek nem arra kell, hogy késztessenek, hogy kilépj, hogy elszökj, hogy háríts, hogy rombolj magad körül, hanem épp ellenkezőleg.

Pontosan tudni fogod, hogy egy felmerülő probléma egyben azt a lehetőséget is hordozza, hogy tanulj belőle, erősödj és többé válj tőle. Te magad és igen, partnered is, s ezáltal az oly nagy becsben tartott kapcsolat is. Mert abban biztos lehetsz: ha helyes az önismereted, kétséged sem lesz afelől, hogy párkapcsolatodat értéknek tekintsd, valaminek, amit óvni, gondozni és fejleszteni kell. Épp úgy, mint önmagad. Ha mindez a helyén van Benned, nem fenyeget annak a veszélye, hogy idő előtt kiugrasz.Mert épp úgy tűnik kényelmesebbnek, komfortosabbnak, önhazugság nem motiválhat.

Ezért javaslom hát társkereső irodámban, a Duals Társkeresőben klubtagjainknak is, hogy ha egyelőre egyedül is vannak, már most készüljenek a párkapcsolatra. És ne csak azzal, hogy elkezdenek ismerkedni. Ezzel párhuzamosan önmagukon is kell dolgozni.

Ehhez lehet minden egyedülállónak kiváló alternatíva a TALÁLD MEG AZ IGAZIT- 49 NAP A SZERELEMÉRT című kurzus. Egyszerűen bámulatos az eredmény, amit önismeret szintjén produkálhat. Ez pedig nem csak az élet számos területén, de ebben az esetben főként a párkapcsolat során is megtérül. Többszörösen, boldogságosan!

Tudj meg többet a kurzusról, kérd ingyenes hanganyagomat, mely azokat a kulcsokat tartalmazza, melyek közelebb visznek a vágyott szerelemhez, de elsősorban önmagadhoz, majd később egy boldog párkapcsolathoz!

KULCSOK AZ IGAZIHOZ – KATT IDE! >>>

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük