Legyen magas, sportos, jó humorú, szeressen moziba járni… Ismerős?

Ugye benned is él egy kép, hogy milyen lenne számodra a vágyott nő vagy férfi? Milyen magas legyen, sportos vagy inkább elegáns legyen a stílusa, mivel foglalkozzon, nagyjából hány éves legyen, milyen hobbijai legyenek stb. Na ezt hívják checklistnek! Egy lista a fejedben és ha találkozol valakivel, akkor képzeletben rögtön előkapod a piros tolladat és elkezded kipipálni vagy éppen áthúzni a listán található tulajdonságokat.

Mit gondolsz, vajon a nőknek vagy a férfiaknak hosszabb a listája? Több mint 10 évig vezettem egy társkereső irodát, rengeteg nővel és férfival beszélgettem arról, hogy milyennek is képzeli el az Igazit, így elsőkézből tapasztaltam meg, hogy a nők listája bizony lényegesen hosszabb. Különösen a harmincas, diplomás lányok és a sikeres, vezető nők listája! Ezek a listák azonban legtöbbször igencsak távol állnak az “Igaziságtól”. Tele vannak ugyanis elvárásokkal, az elvárások pedig leginkább félelemből fakadnak.

Jelentkezz a Találd  meg az Igazit! 49 napos önismereti kurzusra!>>>

Pontokban szedtem Nektek azokat a tévhiteket, amelyek távol tartják  tőlünk a szerelmet:

1. Az Igazi ritkán fog pontosan úgy kinézni, ahogyan szeretnéd!

Elárulok egy titkot. Attól még könnyedén lehet valaki az életed szerelme, hogy külsőre nem a zsánered. Lehet, hogy nem lesz olyan magas és nem lesz modellalkat, sőt, még az is lehet, hogy kissé duci lesz. Nem a szemünknek keresünk társat, hanem a lelkünknek. A legtöbb társkereső már  fotó alapján szelektál. Ha nem ájul el a fotótól, már esélyt sem ad az illetőnek. Megszámlálhatatlanul sok randevút szerveztünk és egy tucat kapcsolat született abból, hogy a társkereső irodámban rábeszéltük egymásra a tagjainkat.  Mivel személyesen ismertük társkeresőinket, tudtuk, hogy van benne lehetőség, ezért egész egyszerűen rábeszéltük őket, hogy találkozzanak egymással! Erre egy online társkeresőben azonban sajnos nincs lehetőség.

2. A kémia és a fizikai vonzalom nem azt jelenti, hogy Igazi lehet!

Ha nem tetszik külsőleg a randevúpartnered, még ne utasítsd el. Persze ha azt érzed, hogy taszít és rosszul vagy tőle, akkor az más helyzet, előfordul ilyen. Figyeld meg, ha becsukod a szemed, milyen érzések vannak benned. Ha kellemes volt a beszélgetés, adj esélyt és ismerd meg. Attól még, hogy őrülten tetszik, mint nő/férfi, még nem azt jelenti, hogy közös az utatok, pusztán a fizikai vonzalom nem lehet alapja  egy jól működő párkapcsolatnak.

3. Ha nincs szikra, akkor nem is Igazi,

„Szerintem az igazit csak úgy lehet megtalálni, ha ránézel és beléd csap az a bizonyos villám! Persze ehhez elengedhetetlen, hogy abba a másikba is ugyanilyen villám csapjon, amikor meglát, és utána mindketten eldobjuk az agyunkat a szerelemtől. Hát én valahogy csak így tudom elképzelni a szerelmet, másképp nem!” – írta nekem egy kliensem. Ez egy nagyon gyermeki gondolkodás. Lehet, hogy van ilyen, de az még nem jelenti azt, hogy Igazi lehet. Egy ilyen találkozás olyan ritka, hogy akár évtizedeket is várhatsz rá. Ami az Igaziságot jelenti, az a  közös életút, a tisztelet, a nyugalom és a mély, mindent átható szeretet. Keresheted a szikrát, csak éppen nincs sok értelme. Az irodámban vannak emberek, akik évek óta a szikrát keresik, ahelyett hogy esélyt adnának egy hús-vér embernek. Nagyon ritka az, mikor úgy érzed, igen Ő az! És általában nem az! Vigyázz, mert a szikra óriási csapda!

4. Az Igazival minden csodálatos lesz.

Ha erre vágysz, szintén a gyermeki éned szólal meg benned. A lélektársaddal is lesznek konfliktusaid, vitáid. Teljesen természetes, hogy a legnagyobb szerelemből átlépve a szeretetbe, egyszer csak az is fontos lesz, amit Te szeretnél. A kapcsolat elején csak a párunk vágyait lessük, ebben a kábítószeres állapotban azonban nem lehet örökké létezni.

5. Az Igaziért semmit nem kell tennem,  a sors elém teszi majd.

A sors lehetőségeket mutat nekünk, az azonban már a Te döntésed, hogy élsz-e velük. Ha csak dolgozol és nincs egy perc időd sem, vajon hogyan találkozol a pároddal? “Ha lesz párom, majd kevesebbet dolgozom!”– szokták mondani. Ez azonban nem így működik. Dolgozz kevesebbet, legyen időd magadra és tegyél is érte. Lépj ki a komfortzónádból, keress új hobbikat, tanulj nyelvet, válts edzőtermet! Mindegy, hogy merre indulsz el, csak tegyél érte és ismerkedj!

6. Az Igazi minden szükségleteimet kielégíti majd!

Nem fogja minden vágyadat kielégíteni, ugyanis ez nem az Ő feladata. Ez a te dolgod! Neked kell mindazt önmagadnak megadnod, amire szükséged van. Ha arra vágysz, hogy feltétel nélkül szeressenek, neked kell először szeretned önmagad. Ha biztonságra vágysz, neked kell stabil emberré válnod. Ha arra vágysz, hogy egy olyan párod legyen, aki minden szükségletedre pozitívan reagál, sajnos egy nagyon gyermeki gondolkodásban rekedtél. Nem fog menni!

7. Az Igazival nem lesznek nehéz helyzetek!

Törvényszerű, hogy minden kapcsolatban lesznek kínzó, nehéz helyzetek és bizony lesznek krízisek is. Ezek a krízisek az élet velejárói, teljesen természetesek. “Az életet nem lehet megúszni” – mondja Pál Feri. Ha azonban a nehéz helyzeteket, kríziseket nem tudod kezelni, akkor a személyiséged kell erősíteni, hogy megbirkózzon vele. Ilyenkor ne lépj ki, hanem jelentkezz egyéni tanácsadásra. Sokkal könnyebben túl leszel rajta!

8. Az Igazi örökkön-örökké fog szeretni!

Ha azt várod, hogy a párod egy életen át szeressen, szintén egy nagyon gyermeki énedből várod ezt.  Néha illik megkérdezni a párunktól, hogy Ő is ott van-e, ahol szeretne lenni.
Sajnos a legtöbb ember elválik, korántsem biztos, hogy egy életen át kitart egy párkapcsolat. Ez azonban nem azt jelenti, hogy nem volt az Igazi. Az emberek változnak és nem biztos, hogy 10-20 év múlva is ugyanazt szeretnéd, mint egykor. Ne értékeld le az 5-10 évedet, nagyon is sokat kaptál tőle, biztosan volt benne érték. Ezt őrizd meg róla, s akkor a szeretet, amelyet ez a kapcsolat adott, örökre megmarad!

9. Az Igazi miatt nem kell semmit feladnom, elengednem.

Nagyon sok mindent fel kell adnod! Először is lehet, hogy új nézőpontra lesz szükséged. Vagy fel kell adnod azt, akinek eddig hitted magad, mert ez az ember az, aki megteremtette az eddigi tapasztalatait. Valószínűleg meg kell, hogy nyújtsd önmagad és önmagad egy érettebb változatát kell kimunkálnod! Ehhez pedig mély önismeret szükséges. Ez  az önismereti út valószínűleg veszteségekkel jár majd, de ezt egyszerűen nem úszhatjuk meg.

10. Az Igazi minden szinten tökéletes lesz!

Ha a tökéletes párt keresed, tudd, hogy távol tartod magadtól a szerelmet. A tökéletesség fal, a sebezhetőség híd az Igazihoz! Amikor egy olyan partnert keresel, aki tökéletes lesz majd, egy “babamódban” vagy.  Egy idealizált képet keresel, amely a gyerekkorodban gyökerezik és pontosan ugyanezt a dinamikát viszed tovább a szerelembe. Tulajdonképpen egy tökéletes anyát keresel, házasság céljából! Ez pedig nem fog menni!

Az Igazi mellett valóban önmagad lehetsz

Tudnod kell, hogy az Igazi mellett valóban az lehetsz, aki vagy! Akár sebezhetőnek is mutathatod magad, miközben teljesen önmagadat adhatod neki, nincs szükség játszmákra, nem kell felesleges köröket futni! A szeretet, a nyugalom, a kölcsönösség és a kommunikáció köt össze titeket és mindez megfelelő keretet ad ahhoz, hogy olyan emberré válj, aki mindig is lenni szerettél volna! Az Igazi a legjobbat hozza ki belőled és Te is jobbá teszed a párod életét!

Jelentkezz most a hamarosan induló Találd meg az Igazit kurzusra, hogy Te is közelebb kerülj az Igazihoz, a csodához! Kattints ide: >>>

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük