Irreális elvárások

Már többször meséltem nektek arról, hogy amikor a személyes társkereső irodámat vezettem, szinte minden esetben azt tapasztaltam a bemutatkozó beszélgetésnél, hogy mindenkinek tökéletesen pontos leírása volt arról, hogy hogyan is képzeli el az Igazit. Persze nem akármilyen checklistek voltak ezek! Hát könnyű vajon eleget tenni egy olyan kívánságnak, hogy Angelina Jolie teste legyen Teréz anya lelkével kombinálva? Vagy a kedvencem, amikor azt várják el, hogy legyen erős és nagyon határozott, vezető típus a férfi, de ne legyen erőszakos jellem, inkább gyengéd és empatikus!

Tudnod kell, hogy amikor így keresel társat, ennek semmi köze nincs az Igazihoz. Ilyenkor az egód keres maga mellé egy társat és nem a szíved. Több ezer emberrel beszélgettem már az elvárásaikról, az Igaziról és csak nagyon kevesen tudták azt megmondani, hogy vajon mitől lesz igazi az Igazi! Ha az egóddal keresed a szerelmet, minden bizonnyal nagyon sokat fogsz csalódni és szenvedni! Ha ugyanis rengeteg elvárásod van, ott törvényszerű a csalódás!

Jelentkezz a Találd az Igazit! 49 napos önismereti kurzusra ‹‹‹‹

Gyakran hangzottak el ilyen mondatok az irodában egy-egy randevú után:

„Nincs 10 cm-el magasabb és fiatalabb, de a többi paraméterben ugyanolyan, mint Gergő?” 

„Vagy hasonló, mint Norbi, akivel két hónapja találkoztam, csak egy kicsit lazább?”

„Arra jutottam, hogy három pasiból kellene összegyúrni azt, akit én keresek!”

Engedd el a checklistet!

El kell engedni a checklisteket és teljesen másképpen keresni a társadat. Egészen máshogy fogsz állni a kapcsolatokhoz, ha kinyitod a szíved, – ami persze nem is olyan könnyű, ezt én is tudom – és nyitottan tekintesz a világra, megengeded magadnak, hogy megismerd a másikat és hagyod, hogy a másik is megismerjen téged. S közben azt érzed, hogy az lehetsz, aki Te vagy és másik is az lehet melletted, aki ő valójában. Mellette felszabadulhatsz és megélheted önmagad igazi valóját. Megtanuljuk, hogyan legyünk akár sebezhetőek vagy védtelenek úgy, hogy mindeközben maximálisan igaziak és hűek maradunk önmagunkhoz. Egy ilyen kapcsolatban tudsz igazán fejlődni, hiszen úgy látszik, hogy a mai kor embere már fejlődés nélkül nem is igazán képes az együttélésre, hiszen a házasságok több mint a fele válással végződik.

A titok kulcsa a fejlődés

Gondolj csak bele, régebben egészen más szempontok befolyásolták a párkeresést. A nők egy rendes embert kerestek, aki őszinte, becsületes és megbízható, akire lehet támaszkodni és akivel családot lehet alapítani. A férfiak pedig egy kedves nőre vágytak, aki törődik velük és aki gyermekei anyja lehet egy napon. Ma ezzel szemben az egónkkal keresünk magunk mellé egy olyan embert, aki remélhetőleg majd kielégíti a szükségleteinket és megfelel minden elvárásunknak.

Régen a külső tényezők nagyon erősek voltak, ma már ez azonban nem így van. A külső tényezők ugyanis megváltoztak, meggyengültek, viszont a belsőnk nem változott, nőtt hozzá. Ezért a mai kor emberének muszáj önismerettel foglalkoznia, hogy belül is folyamatosan erősödjünk, különben a párkapcsolatunk nehéz lesz és nem is lesz már semmi ami összetartja. Akkor maradnak együtt a párok hosszútávon, ha közösen fejlődnek, ehhez azonban elsősorban arra van szükség, hogy önmagukkal tisztában legyenek, csak így tud megvalósulni a közös fejlődés.

Ha Te is szeretnéd jobban megismerni önmagad és ezáltal közelebb kerülni az Igazihoz, csatlakozz a hamarosan induló Találd meg az Igazit kurzushoz! ‹‹‹

2 hozzászólás

  1. Szakkay A.Zsuzsanna

    Timea! Nagyon szeretem az irásaidat. Sajnos nem tudok veled tartani a képzésen anyagiak miatt, de igyekszem figyelemmel követni apro, de mégis nagy dolgokat megmozgato utmutatásaidat.
    Udvözletem ls további sok sikert! Zsuzsanna

  2. Petra

    Én is nagyon szeretem őket, de én sem tudok veletek tartani mert külföldön dokgozom, viszont ahogy kijön egy bejegyzés elolvasom 🙂 szuper amit csinálsz! Köszönöm! 🙂

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük