Miért nem merik olyan sokan elárulni, hogy mire vágynak?

Egy ideje mintha még bátortalanabbul mernék csak megfogalmazni a párkeresők az új párjuknak, hogy mire is van szükségük, mire vágynak a kapcsolatban. Előfordul, hogy valaki csak néhány dolgot mer elárulni a másiknak, azt is csak nagyon óvatosan, míg olyan is akad, aki úgy tesz, hogy neki aztán jó így minden ahogy van és nem jelzi a másik felé, ha valami másra lenne szüksége. De vajon működhet így hosszú távon egy kapcsolat?

Nemrégiben mesélte az egyik kliensem, hogy szakított a párjával. Eleinte minden jól indult, a nő semmiképpen nem szeretett volna olyannak tűnni, aki mindenféle igényeket támaszt a másik felé a kapcsolatban, ezért igyekezett kifejezetten laza maradni és nem „terhelni” a párját, az ő szavaival élve. Ez szuperül működött is így, csak a nő pozíciója váratlanul megszűnt a munkahelyén, emiatt teljesen maga alá került és döbbenten tapasztalta, hogy a férfitől semmiféle empátiára nem számíthat. A barátja ugyanis megszokta, hogy minden randijuk könnyed, nincsenek gondjaik és úgy tűnik, hogy ő nem akart átlépni a következő szintre, amikor teljesen belevonódsz a másik életébe és nem csak a csillogást kapod belőle.

Hallgasd meg azt a 4 kulcsot, amely segít, hogy megtaláld az Igazit! Kattints ide ‹‹‹

Hogyan oszd meg a másikkal az igényeidet és a vágyaidat?

Márpedig mindenkinek vannak vágyai és igényei, és egy egészségesen működő kapcsolatban ezeket nagyon fontos a másikkal közölni és beszélni róluk. Ez persze nem azt jelenti, hogy elmondod a párodnak az első randin, hogy „Márpedig ez és ez lesz, punktum!”, egyszerűen csak ha valami zavar vagy kényelmetlenül érint téged, akkor elmondod, hogy téged ez bánt és hogyan szeretnéd másképp. Nyugodtan kifejtheted bővebben, hogy ez neked miért fontos, mesélhetsz a korábbi tapasztalataidról is, melyek idevezettek téged.

Természetesen ugyanez fordítva is igaz, tehát neked is meg kell hallanod, ha a párod szeretné kifejezni az igényeit. Fontos, hogy ha elsőre nem is értesz vele maradéktalanul egyet, hallgasd meg őt, tartsd tiszteletben a kérését és örülj neki, hogy fontos számára annyira a kapcsolat, hogy ezt is meg tudjátok osztani egymással. Tulajdonképpen minden kapcsolat erről szól, még az életre szóló kapcsolatok is: folyamatosan azt próbálják a párok felfedezni, hogy mire is van a másiknak szüksége és igyekeznek eleget tenni a másik igényeinek. Na persze ez sokszor a nem könnyű, sőt, akár ütközhetnek is az igények, de kellő diplomáciával és türelemmel nagyon kevés valóban megoldhatatlan helyzet létezik.

Ne tartsd magadban túl sokáig!

Lehet, hogy még nem tudsz kapcsolódni a vágyaidhoz, így nem tudod kifejezni sem azokat. Ha pedig nem tudod kifejezni őket, akkor sajnos nem is fogják megadni neked, hiszen senki sem lát a fejedbe.
Az is lehet, ha kapcsolódsz önmagadhoz, hirtelen megijedsz attól, mennyi mindenre is van szükséged. Önismerettel ez a túlzott igény teljesen kielégíthető, ugyanis ha túl sokat vársz el a másiktól, akkor sajnos csalódni fogsz. Nem a párod dolga betölteni a hiányaidat, ezt neked kell megadnod önmagadnak. Ha már nincs túlzott hiány benned, mélyen kapcsolódsz önmagadhoz és ki is tudod fejezni a vágyaidat, az élet válaszolni fog rá. Találni fogsz egy párt, aki majd mélyen kapcsolódik Hozzád!
Éppen ezt az utat járta be Anna is, aki a Találd meg az Igazit! kurzuson megtanult kapcsolódni önmagához. Megtanulta szeretni önmagát, elmondani mire van szüksége, igénye a kapcsolatban. Már a randizás elején finoman közölte, hogy Ő bizony nem nagyon szeret csetelni, inkább telefonálni szeret. Azóta a randipartnere naponta többször hívja. Ilyen egyszerű az egész!
Ha megtanulsz kapcsolódni, kifejezni azt, amire szükséged van, találni fogsz egy olyan férfit/nőt, aki boldog attól, hogy kifejezed mire van szükséged. Főleg nekünk, nőknek fontos kifejezni, mert oly sokat változtunk, hogy szegény férfiak nem is tudják már, hogyan tegyenek a kedvünkre. Így az a legjobb, ha elmondjuk szemtől szembe, azonban nem mindegy, hogy ezt hogyan és mikor teszed meg. De ne aggódj, többek között ezt is megtanítom a Találd meg az Igazit! kurzuson.

Gondold tehát végig, hogy mi az, ami igazán fontos számodra a párkapcsolatban és ne szégyeld ezeket kifejezni akár a kapcsolat kezdeti szakaszában is. Ha azonban idővel úgy látod, hogy a másik ezt képtelen lesz megadni neked, akkor nem érdemes több energiát elpocsékolni arra a kapcsolatra, hiszen esélytelen, hogy boldog legyél benne.

49 napos online önismereti tanfolyam azoknak, akik tudni szeretnék, hogy mit tegyenek az Igaz Szerelemért! Kattints ide a részletekért! ‹‹‹

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük