Úgy érzed, hogy csordultig van a szíved szeretettel és alig várod, hogy végre valakinek adhass belőle? Nem kell magadban tartanod és megvárni, amíg az Igazi bekopogtat az ajtón, gondolván, hogy egyedül csak ő érdemes a szeretetedre! Sőt, ha éppen nem élsz párkapcsolatban, annál fontosabb, hogy elkötelezd magad teljes szívvel valami mellett! Legyen az bármi, ami neked egy fontos, akár egy megvalósításra váró ötletet, egy szervezet, a családod vagy a barátaid!

Nem is gondolnád, hogy milyen nagymértékben határoz meg minket az, hogy mennyire tudjuk elkötelezni magunkat valami iránt és ez milyen sokat jelent számodra is, hogy ne érzed magad magányosnak. A „valahova tartozás” érzése mindenki számára fontos, azonban csak az képes megtapasztalni, aki maga is képes teljes odaadással odaállni valami vagy valaki mellé.

Annyi, de annyi minden van a világban, ami érdemes a figyelmedre és ami éppen a Te odafordulásodat vagy szeretetedet igényli! Amikor gondolatban végigveszed az idei évi terveidet, vedd figyelembe azt a szempontot is, hogy mire vagy hivatott az életben a saját boldogulásodon túl és ki vagy mi az a világban, akinek szüksége lehet rád! Lehet, hogy ez egy idős rokonod, egy szívedhez közelálló szervezet, amelynek régóta nagyra tartod a munkáját vagy éppen egy olyan álom, amit nagyon régóta dédelgetsz magadban! Az se baj, ha éppen nem jut eszedbe semmi, akkor járd nyitott szemmel és szívvel a világot és egészen biztosan szembe fog jönni veled. Ajánlom figyelmedbe a www.önkéntes.hu oldalt, itt tudsz böngészni a lehetőségek között, illetve Te magad is regisztrálhatsz és megadhatod az érdeklődési körödet. Érdemes a neten is kutakodni a Téged érdeklő témák után, bizonyára számtalan olyan lehetőség van, amelyre még nem is gondoltál!

Amíg a legtöbb ember inkább behunyná a szemét, hogy ne lássa a problémákat, attól más még ugyanúgy rászorul. Neked van a legnagyobb lehetőséged arra, hogy változtass! Hidd el, hogy ha másokon segítesz, magadon is segítesz! Ha pedig betoppan az életedbe az Igazi, attól még ugyanúgy lesz neki helye az életedben és bőven jut még neki a figyelmedből! Jót fog tenni a lelkednek, ha nem csak azzal vagy elfoglalva, hogy várod az Igazit, ráadásul nagyon vonzó mások szemében is, ha azt látják, hogy igazán elkötelezed magad valami mellett és a szíved-lelked beleteszed valamibe! Arról nem is beszélve, hogy számos olyan új embert megismerhetsz az új tevékenység kapcsán, akikkel lehet amúgy soha nem találkoztál volna.

 

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük