A legtöbb emberben van egy kép arról, hogy kit is keres. ” Legyen minimum 185 cm magas, normál testalkatú, diplomás, intelligens, megbízható, hűséges, humoros, kedves, szeresse a munkáját és az ne csak minimálbérrel járjon, legyen hobbija, de ne túl sok időt töltsön vele, szeresse a gyerekeket…- és még reggelig sorolhatnám- ” szokták mondani a párjukat kereső nők.  A férfiak ettől sokkal egyszerűbben fogalmaznak: ” Legyen vékony testalkatú, akarjon/vagy ne akarjon gyereket, sportos, kedves és mosolygós”.  Ennyi. Ők nem bonyolítják túl a dolgokat. Nekünk nőknek megy jobban az agyalás, ha szerelmet keresünk.

Pontosan tudom, hogy kit keresnek a nők és kit keresnek a férfiak. 4.000 embernek segítettem eddig a párkeresésben. 40.000  randit szerveztem. Az enyém volt a 11 évig a Duals Társkereső ( ez egy személyes társkereső iroda).  Ezért pontosan tudom, hogy miben hibáznak azok, akik a párjukat keresik. Elmondom most a leggyakoribb tévhiteket.

 

Ezek tartják távol a szerelemet:

Gyere el a Mi vezet az Igazohoz? előadásra 

1. Életed szerelme ritkán fog úgy kinézni, ahogyan szeretnéd!

Elárulok egy titkot. Attól még könnyedén lehet valaki az életed szerelme, hogy külsőre nem a te típusod, hogy nem látod őrülten vonzónak, ha nem tetszik a fotója. Most komolyan! Egy fotó alapján szeretnéd eldönteni, hogy életed párja lehet-e? A legtöbb társkereső nem tudja milyen fotóval csábítsa el a másik nemet. Ne egy fotó alapján dönts!

Lehet, hogy nem lesz olyan magas vagy  karcsú, és úgy sem  fog kinézni, mint Clooney vagy Brad Pit. Sőt! Valószínűleg Pálvin Barbara külsővel sem fog rendelkezni. De ne feledd! Nem a szemünknek keresünk társat, hanem a lelkünknek.

2. A szikra nem jelent semmit!

Ha nem tartod túl vonzónak a randevúpartnered, még ne mondj nemet! Persze, ha azt érzed, hogy taszít és tényleg rosszul vagy tőle, akkor az más helyzet, sajnos van ilyen.  Ha találkozol valakivel, kérlek, hogy figyeld meg, ha behunyod a szemed, milyen érzések vannak benned. Ha kellemes volt a beszélgetés, adj esélyt és ismerd meg ki is ő valójában. Attól még, hogy őrülten tetszik, mint nő/férfi, volt szikra,  még nem azt jelenti, hogy közös az utatok. Igazából  nem jelent semmit. Csak annyit, hogy tetszett. Ne adj neki túl nagy jelentőséget. Még akkor sem, ha férfi vagy.  A fizikai vonzalom nem lehet alapja  egy jól működő párkapcsolatnak. Sem a szikrára, sem a szexualitásra nem lehet építkezni.

3. Ha nincs villámcsapás, akkor nem is Igazi

“Szerintem az igazit csak úgy lehet megtalálni, ha ránézel és beléd csap az a bizonyos villám! Persze ehhez elengedhetetlen, hogy abba a másikba is ugyanilyen villám csapjon, amikor meglát, és utána mindketten eldobjuk az agyunkat a szerelemtől. Hát én valahogy csak így tudom elképzelni a szerelmet, másképp nem!” – mondta  egy kliensem, aki egyéni tanácsadásra jár hozzám. Hát! Ez egy nagyon gyermeki gondolkodás, főleg 30 év felett.  Lehet, hogy van ilyen,  de az még nem jelenti azt, hogy Igazi lehet. Egy ilyen találkozás olyan ritka, hogy akár évtizedeket is várhatsz rá. Ami az Igaziságot jelenti, az a  közös életút, a tisztelet, a nyugalom, és  a  mély, mindent átható szeretet. A „villámcsapás” egy óriási csapda. Ha erre alapozol és nem az illető személyiségére, akkor sokat fogsz csalódni.

4. Az Igazi tökéletes lesz.

Ha már évek óta keresed a szerelmet lehet, hogy olyan partnert keresel, aki minden szempontból tökéletes lesz. Ez is egy gyermeki felfogás. Sajnos az idő előrehaladtával egyre kevésbé vagyunk tökéletesek. Gondolj csak bele! Vajon van olyan dolog az életedben, ami tökéletes? A munkád nem tökéletes, a tested sem, a családod sem. Pont a párodnak kellene tökéletesnek lennie? Azok a klienseim,  akik kompromisszumot kötöttek boldogok, akik pedig a tökéletes szerelmet keresik, egyedül élnek és boldogtalanok. Melyik legyen? Kompromisszumos boldogság vagy tökéletesség, de szingliként? Van választásod. 🙂

5. Az Igazival minden csodálatos lesz.

Most szólok! Nem lesz csodálatos. Vitatkozni fogtok. Az elején lesz az, hiszen rózsaszín szemüvegen át látod majd őt és a világot. Egy idő múlva a rózsaszín szemüveg összetörik és jön a fekete leves. Ez egy természetes folyamat. Az ahogyan ezt kezelik, az már nem az.  A legnagyobb szerelemből átlépve a szeretetbe, egyszer csak az is fontos lesz, amit Te szeretnél.  A kapcsolat elején csak a párunk vágyait lessük, ebben a kábítószeres állapotban azonban nem lehet örökké létezni. Nem lehet a szerelem irrealitásában hosszú távon működni. Ekkor lépnek ki sokan. Pedig nem kellene.

6. Az Igaziért semmit nem kell tennem,  a sors elém teszi majd.

Lehet, hogy eléd teszi, de nagyobb eséllyel nem teszi. Ritkán kopogtat be a nagy szerelem az ajtónkon. Főleg a mai világban, ahol az emberek egyharmada az interneten találja meg a szerelmet.  A sors lehetőségeket mutat nekünk, az azonban már a Te döntésed, hogy élsz-e velük. Ha csak dolgozol és nincs egy perc időd sem, vajon hogyan találkozol a pároddal? “Ha lesz párom, majd kevesebbet dolgozom!”– szokták mondani. Ez azonban nem így működik. Dolgozz kevesebbet, legyen időd magadra és tegyél is érte. Lépj ki a komfortzónádból, keress új hobbikat, tanulj nyelvet, válts edzőtermet! Mindegy, hogy merre indulsz el, csak tegyél érte és ismerkedj!

7. Az interneten nem lehet Igazit találni!

Ez szintén nem igaz. Az interneten is vannak rendes emberek, csak te nem veszed észre őket. Hogy miért? Mert nem ismered a  netes társkeresés szabályait. Mert nem tudsz a neten flörtölni. És igen,  el fog tűnni. Ghostingolni fog. Ne vedd  magadra. Ez mindenkivel megesik. Azt gondolnánk, hogy csak a férfiak tűnnek el, de ez nem így van. A nők is eltűnnek, csak a férfiak nem csinálnak belőle ügyet. Ők már megszokták a visszautasítást. Mi nők pedig nem vagyunk a „nemhez”  hozzászokva. 🙂

8. Az Igazi attól igazi, hogy minden szükségletemet kielégíti majd!

Nem fogja minden vágyadat kielégíteni, ugyanis ez nem az Ő feladata.  Ez az anyukád dolga volt, amikor még kisbaba voltál. Ma már nem baba vagy, hanem egy felnőtt ember, aki egy felnőtt kapcsolatot szeretne, igaz? Ezért jobb, ha egy kicsit dolgozol magadon, ha egy olyan embert keresel, aki majd maradéktalanul boldoggá tesz, mert nem fog. Ez egy olyan elvárás, amitől az egészséges emberek elfutnak. Neked kell szeretned önmagad, te vagy a boldogságod kulcsa. A másik  ember ehhez a szeretethez fog majd kapcsolódni. Neked kell mindazt önmagadnak megadnod, amire szükséged van. Ha arra vágysz, hogy feltétel nélkül szeressenek, neked kell először szeretned önmagad. Ha biztonságra vágysz, neked kell stabil emberré válnod.

9. Az Igazival nem lesznek krízisek!

Törvényszerű, hogy minden kapcsolatban lesznek kínzó, nehéz helyzetek,  krízisek. Ezek a krízisek az élet velejárói, teljesen természetesek.  Ilyen krízis az összeköltözés, a karácsony, az iskolakezdés, a lakásvásárlás, építkezés. “Az életet nem lehet megúszni” – mondja Pál Feri. Ha azonban a nehéz helyzeteket, kríziseket nem tudod kezelni, akkor a személyiségedet kell erősíteni, hogy megbirkózzon a nehézségekkel. Ilyenkor ne lépj ki, hanem jelentkezz egyéni tanácsadásra. Sokkal könnyebben túl leszel rajta!

10. Az Igazi örökkön-örökké fog szeretni!

Ha azt várod, hogy a párod egy életen át szeretni fog, hibázol. Főleg, ha úgy gondolod, hogy  ezért neked semmit sem kell tenned.  Csak az tudjuk ígérni,  ami most van. A jövőért pedig majd tenni kell. Együtt. Kompromisszum, elfogadás, változás. Ezek a kulcsszavak. Néha illik megkérdezni a párunktól, hogy Ő is ott van-e, ahol szeretne lenni.
Sajnos a legtöbb ember elválik, és korántsem biztos, hogy egy életen át kitart egy párkapcsolat. Ez azonban nem azt jelenti, hogy nem volt az Igazi. Az emberek változnak és nem biztos, hogy 10-20 év múlva is ugyanazt szeretnéd, mint egykor. Ne értékeld le az 5-10 évedet, nagyon is sokat kaptál tőle, biztosan volt benne érték is. Ezt őrizd meg róla, s akkor a szeretet, amelyet ez a kapcsolat adott, örökre megmarad!

11. Az Igazi miatt nem kell semmit feladnom, elengednem.

Nagyon sok mindent fel kell adnod! Először is lehet, hogy új nézőpontra lesz szükséged. Vagy fel kell adnod azt, akinek eddig hitted magad, mert ez az ember az, aki megteremtette az eddig szerzett tapasztalatait. Valószínűleg meg kell, hogy nyújtsd önmagad és önmagad egy érettebb változatát kell kimunkálnod! Ehhez pedig mély önismeret szükséges. Ez  az önismereti út valószínűleg veszteségekkel jár majd, ezt egyszerűen nem úszhatjuk meg. Az életed is változni fog. Alkalmazkodnod kell. Le kell mondanod bizonyos dolgokról, a szokásokról. Cserébe viszont lesz egy nagyszerű kapcsolatod. Erre vágysz, igaz?

12. Neked sem kell tökéletesnek lenned!

Szeretném, hogy tudd! Nem kell tökéletesnek lenned ahhoz, hogy megtaláld a szerelmet. A tökéletességhez nem tudnak  kapcsolódni az emberek. A tökéletesség nem vonzó. A sebezhetőségtől válsz széppé, az olyan emberi. A tökéletesség fal, a sebezhetőség pedig  híd az Igazihoz!

Az Igazi mellett valóban önmagad lehetsz

Tudnod kell, hogy az Igazi mellett valóban az lehetsz, aki vagy. Sebezhető. Kedves. Néha magabiztos, néha félénk. Olyan, amilyen vagy.  Teljesen önmagad adhatod neki, nincs szükség játszmákra.  A szeretet, a nyugalom, a kölcsönösség és a közös nyelv összeköt titeket és mindez megfelelő keretet ad ahhoz, hogy olyan emberré válj, aki mindig is lenni szerettél volna! Az Igazi a legjobbat hozza ki belőled és Te is legjobbat hozod majd ki belőle. Ha nincs egy ilyen ember melletted, lemaradsz az élet legnagyobb ajándékáról. Nem tudod élvezni az élet édességét sem. 

Ha még keresed a szerelmet….

Segítek neked egyéni tanácsadáson vagy online kurzuson, ÖNISMERETBEN, hogy végigmenj a belső folyamatokon, amelyek segítenek abban, hogy közelebb kerülj az igazihoz. Jelentkezz hozzám, hogy közelebb kerülj a szerelemhez, hogy feltárjunk minden blokkot és minden gátat, amelyek tudattalanul, de távoltartanak a szerelemtől.

Tulajdonképpen az önismeretben a tudattalant tudatossá tesszük. Ez a munka segít abban, hogy közelebb kerülj önmagadhoz és ezáltal a szerelemhez. 

Nagyon sok embernek segítettem, neked is szeretnék. Kérj időpontot itt, jelentkezem önismeretre!

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük