Volt már olyan az életedben, hogy úgy érezted csak adsz, adsz és egyszer csak felborul az egyensúly? Amikor úgy érzed te mindent megteszel, a kedvébe jársz, elfogod úgy ahogy van, de cserébe nem kapsz semmit vagy csak minimálisat?

Az igazság az, hogy ezzel nagyon gyakran találkozom. Női klienseim is gyakran belecsúsznak abba a csapdába, hogy  felborul az egyensúly. És a férfi egyszerűen eladósodik. “ Adósnak lenne nem túl jó érzés!” mondta egyszer egy férfi kliensem. Van benne igazság. 🙁

Ha spirituálisan nézzük a szeretet, ha igazán szeretünk akkor valóban nem várunk el semmit a szeretetünkért. Csak szeretünk, mert ez az igazi természetünk. A szeretet szeret szeretni!

Sokan úgy gondolják, hogy a szeretet mindent megold, de a tapasztalat nem ezt mutatja. Bert Hellinger ( tőle származik a családállítás) szerint egy párkapcsolat akkor működik, ha van benne egyensúly. Tehát működik az adok-kapok. Bert Hellinger szerint mindent vissza kell adni, még a rosszat is, különben felborul a rend. És felborul a szeretet rendje is. És ezt a pszichológia is elfogadja, sőt Hellinger is pszichoterapeuta. És ezt mutatja a tapasztalat is.

Az gondolom mindannyian egyet értünk abban, hogy nekünk embereknek ugyanis szükségünk van egymásra. A nőknek a férfikra és fordítva. És az is természetes, hogy vannak igényeink.

A férfiaknak és a nőknek más igényeik vannak. Nekünk nőknek arra van szükségünk, hogy érezzük, hogy meghallgatnak és gondoskodnak rólunk egy kapcsolatban. Hogy csodáljanak és akarjanak bennünket. Szeretnénk érezni, hogy egy férfi kincsként tekint ránk! Nekünk, fontos, hogy tudjunk a férfire támaszkodni, lehessen rá számítani, hogy tartsa be a szavát. Talán a legfontosabb, hogy érzelmi biztonságot nyújtson a párunk ölelő karja.

Egy férfinek pedig az a fontos, hogy érezze, hogy szükség van rá. Egyszerűen növekszik, ha érzi, hogy a nő értékeli őt és elismeri a teljesítményét. Minden apróságot dicsérjünk meg, ne csak a nagy dolgokat, egy férfinek nagy szüksége van arra, hogy érezze, hogy a nő, akit szeret, elfogadja Őt, úgy, ahogy van! Egy olyan nő, aki szereti, tiszteli, csodálja, biztatja a legjobbat hozza ki belőle!

És ha ezt nem kapjuk meg és csak adunk, akkor felborul az egyensúly.  És az egyik úgy érzi, hogy elég. Mind a két fél érezhet így. Az is, aki adott és az is, aki kapott. És mennyire igazságtalan, ha az adős lép ki! Milyen pofon, ha elhagynak bennünket, mert mindent megadtunk a párunknak. Azt hiszem ez az egyik legfájóbb dolog az életben, ha elhagynak mert szeretsz, mert adsz. De ez így működik!

Mi nők, ha adunk, csak adunk és háttérbe szorítjuk a saját igényeinket, tudattalanul arra képezzük a férfiakat, hogy ne tiszteljenek bennünket. És ha nem tisztelnek bennünket úgy érzik bármit megtehetnek velünk. Sajnos meg is teszik….

Az, hogy ez többé nem történjen meg Veled, mert lehet, hogy már többször is megtörtént tisztában kell lenned azzal, hogy Neked milyen igényeid vannak, hogy mire is van szükséged, utána pedig tisztában kell, utána pedig ezt ki kell fejezned az igényeidet. Ezek mind képességek. Megtanítom a Találd meg az Igazit kurzuson! 🙂

Az is egy képesség, hogy felismered a másik fél képes-e kielégíteni a vágyaid, igényeid. Nem mindenki fog tudni téged úgy szeretni ahogyan arra szükséged lenne. Ezek mind képességek és tanulhatók. 🙂

Segítek benne! Ismerd meg, mi segít abban, hogy közelebb kerül az Igazihoz, a vágyott szerelemhez! Kattints ide: ‹‹‹‹‹‹

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük