Előfordult már, hogy pontosan ugyanaz történt meg veled egy párkapcsolatban vagy a kapcsolat kialakulásánál, mint korábban? Szoktad úgy érezni, hogy ugyanazokat a köröket futod? Vajon mi ennek az oka? Létezik, hogy Te csak és kizárólag ezeket a típusú férfiakat vagy nőket vonzod be?

Mivel veled ismétlődik meg újra és újra nagyjából ugyanaz a forgatókönyv, ezért egészen biztos, hogy a Te házad táján kell körülnézni, Te magad vagy az oka annak, hogy mindig ugyanabba a típusba futsz bele. Tudjátok hányszor hallottam már klienseimtől azt a mondatot, hogy „Létezik, hogy én csak hülyékbe tudok belefutni? Ez már mindig így lesz?!”? Rengetegszer! És nem, egyáltalán nem kell, hogy ez mindig így legyen, viszont mindenképpen meg kell nézni, hogy miért is alakul ez így, mi az oka az ismétlődő rossz választásoknak.

Ha úgy érzed, hogy Te is hajlamos vagy újra és újra ugyanazokba a hibákba beleesni, gyere el az Találd meg az Igazit önismereti kurzusra e, hogy a végére járjunk a rossz választásaid okainak!

Előfordul például, hogy valaki mindig nagyon problémás párt választ magának. Tudjátok, az a típus, aki mindig készen áll arra, hogy megmentse a másikat. Boldogan ugrik, hogy segítsen a másiknak kijönni a munkamániából, esetleg valamilyen függőségből vagy segítsen neki megtanulni elköteleződni, felelősséget vállani és így tovább. Na mit gondoltok, miért olyan kényelmes és otthonos szerep ez a „megmentőnek”? Azért, mert addig sem kell a saját problémáival foglalkoznia, teljesen át tud helyeződni róla a fókusz a kapcsolatban, ő csak mintegy asszisztál az egészhez, hiszen „Jaj, de hát a másiknak sokkal nehezebb a helyzete!”. Tulajdonképpen azért van szüksége ennek a típusnak a maga rossz választására, mert ez felmentést ad neki arra, hogy sajnáltassa magát és tovább „fürdőzzön” a számára olyan ismerős és otthonos áldozatszerepben. Anélkül, hogy tudatában lenne, ő maga az, aki újra és újra akadályt állít egy esetlegesen jól működő kapcsolat útjába, hiszen egy ennyire kiegyenlítetlen kapcsolat soha nem fog tudni jól működni, ez nyilvánvaló.

De mi a teendő, ha Te magad vagy valaki a környezetedben ebben a cipőben jár? Először is fel kell ismerni az állandóan ismétlődő mintát, ez az első lépés. Bizony már ez sem könnyű feladat! Ahogy írtam, minden nehézsége ellenére ez egy nagyon komfortos helyzet a megmentő számára és egészen addig működtethető, amíg be nem sokall egyszer és nem érzi azt, hogy elég volt, most már igazi kapcsolatra vágyik. Különösen nehéz, ha korábban sok ilyen mintákat látott maga körül, hiszen akkor fel se merül benne, hogy akár az ő igényei is számíthatnának a kapcsolatban. Sajnos ilyenkor előfordulhat, hogy nem a lélek, hanem a test sokall be és egy betegség készteti csak elgondolkodásra a megmentőt. Elkerülhetetlen megvizsgálni, hogy milyen múltbeli tapasztalatok kényszerítik tudattalanul arra, hogy újra és újra belekezdjen egy ilyen kapcsolatba vagy hosszú éveket öljön egy ilyen társba. A belső önismereti munkát nem lehet megúszni, enélkül pedig újra és újra ugyanabba a hibába esik az ember és lehetetlen kitörni belőle.

Ha megszületik az elhatározás benned, hogy elindulsz az önismereti úton, mindenképpen érdemes segítséget kérni, egyedül ugyanis nagyon nehéz visszanyúlni a gyökereinkhez és helyre tenni úgy az érzéseinket, hogy utána sokkal boldogabb és teljesebb életet tudjunk élni és valóban esélyt adunk az Igazinak!

Gyere el az önismereti csoportba!  Megvizsgáljuk az eddigi szerelmi mintáidat, segítek, hogy megtanuld szeretni önmagad és tisztába kerülj a vágyaiddal! Kattints ide a részletekért!>>>

 

 

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük