Legtöbben kislány korunk óta azt várjuk, hogy jöjjön az a bizonyos mindent elsöprő szerelem, amely majd megváltoztat mindent az életünkben. Melegséggel a szívünkben nézünk minden romantikus filmet, és vágyakozunk a „szőke hercegre fehér lovon”, a „boldogan éltek, amíg meg nem haltak” befejezésre. Na de hol van már? Miért nem talál rám a szerelem?

Múlnak az évek, lassan felnövünk. Rövidebb, hosszabb kapcsolatokon vagyunk túl, akár egy házasságon is már, de minden szakitás újabb sebet ejt a szívünkön. Nem értjük, vajon miért nem sikerült már végre boldogságot találnunk. Ám mégis…a Női szív, az a csodálatos, amely sosem adja fel a reményt. Mindig új esélyt adna, hátha a következő az Igazi lesz. Oly mélyen vágyunk erre, hogy mindig felállunk, leporoljuk a ruhánkat és megyünk tovább. De sokszor elfelejtük, hogy az eddigi kapcsolatainkból tapasztalatot és főleg tudást kellene merítenünk, ahhoz hogy egyre jobban növekedjünk, és azáltal egyre megfelelőbb partnert találjunk meg.

Néha az ember, elveszíti a hitét és összezavarodik. Nem tudja, hogy mit hogyan kéne csinálnia. Hogyan viselkedjen és beszéljen, hogyan öltözködjön, hogyan ismerkedjen? Ha ismerkedik, akkor mit és mikor engedjen meg a férfinak? Milyen határokat tartson és tartasson be? Mikor lesz túl sok, de mikor kevés az, amit ad? Rengeteg fontos kérdés van. Sokszor szeretnénk azt, hogy valaki adjon egy kézikönyvet, amely mindezekre választ nyújt. De a szerelemre nincs egy titkos képlet. Egyetlen dolog biztos, hogy az életünk egy folyamatos teremtő munka. Tennünk kell azért, hogy a vágyott jövőnket meg is éljük.

Ahhoz, hogy közelebb kerüljünk ehhez az elképzelt jövőképhez, fel kell adnunk egy sokunknak nagyon meghatározó gondolatot önmagunkról, azt, hogy áldozatok vagyunk. Ez nagyon nehéz tud lenni. Méghozzá azért, mert egy egész identitást építettünk ez a gondolat köré. Ezért várjuk azt, hogy valaki megmentsen bennünket, de kitől-mitől is? Önmagunktól?

Shakti Gawain mondta: „Életed minden pillanata végtelenül kreatív és az univerzum végtelenül bőkezű. Csak fogalmazz meg egy egyértelmű kérést, és minden eljön, amire csak a szíved vágyik.”

Mit is jelent ez pontosan? Ugye minden éremnek két oldala van. Sajnos a negatív gondolataiddal is teremtesz, csak nem azt, amit igazából szeretnél. Ezért is kell megtanulni, hogy van beleszólásunk a sorsunk alakulásába. Bármikor dönthetünk úgy, hogy megváltoztatjuk az életünk folyamát egy határozott, tiszta szándék megfogalmazásával. Ezután pedig aktívan részt kell vennünk abban, hogy megteremtsük az életünkben a körülményeket és a lehetőségeket. Arra viszont vigyázzunk, hogy ne elvárásaink legyenek!

Mindannyian hallottuk már azt a bölcsességet, hogy: Másokat nem tudsz megváltoztatni, csak saját magadat.
Ha megváltoztatod a saját magaddal való kapcsolatodat, a külső világ is meg fog változni.

A környezetünk mindig tükörként funkcionál számunka. Meg kell találnunk benne az információkat magunkról. Ez nem egy könnyű feladat, de fontos, mert sokat megtudhatunk saját magunkról. Ez ugyan úgy érvényes a párkapcsolatunkban is. A felmerülő gondok a saját belső problémáinkat tükrözik vissza. Ha azt tapasztaltad, hogy nehézséget okozott a szerető, gondoskodó és elkötelezett kapcsolatok kialakítása, akkor mindenek előtt a saját magaddal való kapcsolatot kell megvizsgálnod.

Szereted egyáltalán magad? Gondoskodsz megfelelően magadról? Szóval, igazából mégis csak van egy titok.

Amint elkezded megváltoztatni, fejleszteni a belső világodat, a fejlődés magával hozza azt, hogy megváltoztatod a külső viselkedésedet is, ezáltal pedig észre fogod venni, hogy a világ is másképp kezd majd működni számodra.

Azok a tartós változások, amelyeket mélyen alakítunk át, ezek nem egy – két nap vagy hét alatt történnek meg. De kitartónak kell lenned, mert megéri! Amint megtalálod a nehézségeid forrását, el tudod kezdeni megfelelően kezelni. Amikor ezt megteszed és elindulsz a fejlődés útján, el fogsz érni oda, hogy átkódold a saját belső párbeszédeidet, ezáltal örökre meg fog változni a külvilág is.

Ez arról fog szólni, hogy elengeded azokat a dolgokat, amelyek nem téged szolgálnak és nem működnek számodra. Ezt fontos megtenned Önmagadért és annak érdekében, hogy bevonzd a megfelelő partnert, az áhított igaz szerelmet.

Egy igazán elgondolkodtató kérdést kell feltenned magadnak: „Meddig hagyod még, hogy az energiád aludjon? Meddig hunysz még szemet a lényed hatalmassága felett?” – Bhagwan Shree Rajneesh.

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük