Gondoltad volna, hogy elsősorban rajtad múlik, hogy kivel találkozol? Egy megbízható társsal, aki vágyik az elköteleződésre vagy egy olyan valakivel, aki retteg a kötöttségektől? A párkeresés és a párkapcsolat ugyanis az egyik legnagyobb tükör, hiszen minden bennünk van! A tudatalattid motivál, így tulajdonképpen mindegy, hogy ésszel mit vagy kit fogalmazol meg magadnak, a tudattalan úgyis felülírja azt. Tehát ha például rendszeresen olyanokkal randizol, akik képtelenek a kötődésre, akkor bizony Neked kell elérhetővé válnod, neked van dolgod magaddal!

Az ismerkedés sokszor egy teljesen kiszámíthatatlan folyamat, úgy működik, mint egy libikóka játszma. Ha a férfi lép, akkor lép egyet a nő is. Ha a férfi nyeregben érzi magát, lehet, hogy hátrább lép egy kicsit, mire válaszképpen a nő is hátrébb lép egyet. Aztán kezdődik az egész elölről, oda-vissza válaszolgatnak egymásnak a felek, folyamatosan működik közöttük a játszma és közben mindkét fél azt érzi, hogy nem érzi magát biztonságban.

Gyere el a Találd meg az Igazit 8 alkalmas kurzusra!

Gondoltad volna, hogy a férfiak gyakran csak a mi viselkedésünkre reagálnak, amikor visszahúzódnak a barlangjukba? Például nem kapják meg azt a biztató támogatást, hogy igenis szükségünk van rájuk vagy éppen ellenkezőleg, túl sokat adunk nekik magunkból és rájuk zúdítjuk minden hiányunkat.

Az elmúlt években rengetegszer hallottam a férfiaktól, hogy szinte már fogalmuk sincs, hogyan elégítsék ki a nők szükségleteit, mert minden nőnek annyira más az elképzelése és igénye. Akad olyan nő, aki kifejezetten szereti, ha mindenben egyenrangú partnerként tekintenek rá, mindig felezni akarja a számlát és nem igényli, hogy kinyissák előtte az ajtót, míg más lányok éppen hogy nagyon is elvárják ezeket egy férfitól. Úgy látom, hogy a férfiak teljesen össze vannak már zavarodva, hogy hogyan is viselkedjenek velünk. Nagyon sokat segít ezen a helyzeten, ha egy nő világosan meg tudja fogalmazni, hogy mik az elvárásai és minek örülne, hiszen így számos felesleges kör és játszma elkerülhető. Ne félj kimondani ezeket! Muszáj kiállnunk azért, hogy igenis számítsanak az érzéseink és szükségleteink, hiszen ez teljesen helyénvaló, ez az alapja egy intim kapcsolatnak.

Néhány éve elég sokáig járt hozzám Eszter, aki egyszerűen elűzte maga mellől a férfiakat, szó szerint visszazavarta őket a barlangjukba.  Egyszerűen nem hitte el, hogy szerethető és folyton arra kereste a választ, azt próbálta kideríteni, hogy szereti-e őt az éppen aktuális párja vagy sem. Hiába indult jól egy kapcsolat, egy idő után mindig megijedt, hogy már biztosan nem szeretik és ilyenkor elkezdte nyúzni a szerelemét, konkrét bizonyítékokra várt, hogy igenis még mindig odáig van érte. Egész egyszerűen tesztelgette a párját. De vajon kinek van kedve egy ilyen játszmába belemenni? Erre egy férfi válasza jó eséllyel a távolságtartás lesz idővel, még akkor is, ha szereti a nőt. A végén persze sorra mentek tönkre Eszter kapcsolatai, ő pedig szinte elégedetten zokogott utána, hogy „Na tessék, én megmondtam, hogy egyszerűen nincs egy normális pasi sem!” Végül közös munkával felismertük Eszter szerelmi mintáját és megfejtettük, hogy mikor érkezik el számára a tesztelés időszaka. Ugyan időbe került, de szépen lassan „kigyógyult” Eszter ebből mintából és képes volt felismerni, hogy a férfi, aki mellette van, valóban neki való -e vagy sem, különösebb tesztelés nélkül is.

Ha képes vagy változni és szembenézni magaddal, az egy óriási lehetőség! Gondolj csak bele, hogy micsoda lehetőség letenni azt, amivel dolgod van! Minek cipelni a sebeinket, ha boldog és kiegyensúlyozott is lehetnél?

 

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük