Férfi és női klienseim között egyaránt találkoztam már olyanokkal, akik egyenesen rabjai a szenvedélynek! Rabul ejti őket egy pillantás, meglátnak valakit a táncparketten és kész, elvesztek. Ha az érzés kölcsönös, óriási hévvel vetik bele magukat a kapcsolatba, de valahogy mégse lesz soha jó vége. Van, aki havonta „szerelembe esik” valakivel, szinte egyik szenvedélyes kapcsolat követi a másikat. Vajon meg lehet így találni a Szerelmet? Egyszer ott lapul majd a szenvedély mögött az Igazi is? Vagy mindez csak a pillanatnyi mámorról szól és nem jó úton jár, aki így keresgél?

Amikor leterít a szenvedély!

Az érzés azt hiszem ismerős, nem kell nagyon bemutatni. Egymásra néztek, megdobban a szívetek és leterít a lábáról a szenvedély. Nem érdekel semmi, csak a pillanatnak élsz és arra gondolsz, hogy ennél jobb a világon nincs. Sőt, tulajdonképpen annyira jó ez az érzés, hogy talán nem is érdemes megállapodni senkivel hosszú távon, inkább mindig csak ezt az állapotot élveznéd!

Jönnek az első veszekedések, a féltékenykedés, próbálod befolyásolni a másik életét, hogy boldogabbak legyetek. Persze nem jársz sikerrel, ezért kezd eltávolodni tőled a másik, ritkulnak a találkozások. Na és onnantól jön az állandó idegeskedés! Hiába van meg a szenvedély, már nem érzed magad biztonságban, állandóan aggódsz, hogy mire számíthatsz, vajon mi lesz a következő lépés. A végén aztán előáll vele, hogy inkább legyen vége, most nem tud elköteleződni vagy úgy érzi még keresi a másik felét stb. Vagy magyarázkodás helyett egyszerűen csak felszívódik és többé nem tudsz vele érdemben kommunikálni. Te pedig ott állsz összetört szívvel, értetlenül és nem érted, hogy mi miért történt. Kezdődik az önmarcangolás, a fogadkozás és már előre aggódsz, hogy megint nem fogsz tudni megbízni egy darabig senkiben. Pedig olyan szenvedélyesen indult az egész! De vajon a szenvedélyben mérjük a valódi szerelmet?

Jelentkezz a Találd meg az Igazit! 49 napos önismereti kurzusra!

Nem! Az igazi szerelem ugyanis boldoggá tesz, több leszel általa, biztonságban érzed magad benne és a jövőt közösen tervezitek. Gondolj csak vissza azokra a kapcsolataidra, ahol elképesztően működött a kémia és tombolt a szenvedély. Mi lett a vége? Úgy gondolom, nem lett belőle stabil és boldog párkapcsolat… Ha valódi boldogságra vágysz és nemcsak pillanatnyi fellángolásra, másként kell tekintened a kapcsolatokra és meg kell tanulnod megkülönböztetni egymástól a szenvedélyt és a szerelmet. Az elképesztő mértékű szenvedély ugyanis teljesen elveszi az ember eszét és egyáltalán nem ismerjük fel azokat a jeleket, amiket józan ésszel pedig elsőre kiszúrnánk.

A szenvedély tévút!

„És akkor a szenvedély kizárja a szerelmet?” – szinte hallom, ahogy kattognak a gondolataid. Nem, szenvedélyre természetesen szükség van a valódi szerelemhez, azonban meg kell tanulnod józanabbnak maradni a kapcsolat elején, hogy ne vigyen tévútra a szenvedély. Tulajdonképpen nincs más dolgod, mint figyelni a jelekre és ha úgy érzed, hogy nem a megfelelő társ van melletted, akkor kilépsz a kapcsolatból. Ami sokszor nagyon nehéz, én is tudom, ezért szeretnék segíteni neked. Egy – akár évekig tartó – bizonytalan kapcsolat ugyanis romokba dönti az önbecsülésedet és közben nem veszed észre a rád váró, sokkal szebb jövővel kecsegtető kapcsolatokat.

Jelentkezz a Találd meg az Igazit! 49 napos önismereti kurzusra!

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük