A nők szereleméhez semmit sem lehet hasonlítani. A mi  szerelemünk szenvedélyes,  gyengéd,  tápláló, nagylelkű, édes és feltétel nélküli. Tiszta. Az imádott férfiért átkelünk hegyen, vízen, bárhogyan is viselkedett az a szerencsétlen, bármilyen ostobaságokat is tett korábban. A szerelemes nő megtesz bármit és bármikor.
Bátorít bennünket amikor a férfi összetörik. Fogjuk a kezét amikor beteg, és együtt nevetünk vele amikor jókedve van. Ha egy nő valóban szereti az “emberét” akkor óvatosan felderíti rosszkedvének az okát, bátorítja amikor csügged, és csüng minden szaván, még akkor is, ha a férfi nem mond igazán semmi érdekeset. Bármit tegyen is a férfi, akárhányszor is mondják  róla a barátnőink, hogy egy semmirekellő, akárhányszor is csapja be az ajtót maga után, mi nők mindent megteszünk, sőt még többet is.

A nők szereleme kiállja az idő próbáját, dacol a logikával és a körülményekkel.
Mi nők pontosan ezt várjuk el a férfiaktól is, viszonzásul.
Amikor a női kliensem kérnek tőlem segítséget  párkapcsolati kérdésekben, gyakran felteszem nekik a következő kérdést: Milyen férfit szeretne?

Szinte minden nő ugyanazt válaszolja:

“Olyan férfit szeretnék, aki gyengéd és okos, mulatságos és romantikus, érzékeny és kedves és mindenekelőtt támogató. Azt akarom, hogy nézzen a szemembe és mondja, hogy szép vagyok és általam lesz teljes az élete. Olyan férfira vágyok, aki elég sebezhető ahhoz, hogy sírjon, ha valami fáj, aki mosolyogva mutat be az anyjának, aki szereti a gyerekeket és az állatokat, aki hajlandó pelenkát cserélni és mosogatni és mindezt kérnem se keljen.  Persze, ha mindehhez még a teste is jó és van pénze is, az lenne az igazán tökéletes.”

 

Gyere el a Miért tűnt el? című előadásomra! 

Van egy rossz hírem! Egy ilyen tökély egy az egyben nem várható el egy férfitól.

Ezt nem fogjuk megkapni egy férfitól, mert  a férfi szerelme más, mint a nőé. Nem azt mondom, hogy nem tudnak szeretni. Nagyon is tudnak, csak máshogyan. Az ő szerelmük sokkal egyszerűbb, közvetlenebb és talán egy kicsit nehezebben látható.

Jobb, ha tudjuk: egy férfi, ha szeret, valószínűleg nem fog félóránként felhívni bennünket és elújságolni, hogy jobban szeret 5,30-kor, mint 5 órakor. Nem ül az ágyunk mellett, cirógatva a hajunkat és nem törölgeti hideg borogatással a homlokunkat, miközben forró teát kortyolgatva nyerjük vissza ez egészségünk.

De azért az ő szerelme ettől még szerelem.  Csak más, mint amit a nő elvár és ad.

Állítom, ha megértjük mitől szeret a férfi, rájövünk arra, hogy a párunk mindent megad, amit valójában adni képes.  S honnan tudjuk, hogy mikor szeret egy férfi igazán?

Olvastam egy amerikai kutatást, amelyben arról kérdezték a férfiakat  hogyan viselkednek, ha igazán szeretnek. Egyébként a hozzám forduló férfi klieneseim is az alábbiakat támásztják alá. Ha egy férfi igazi férfinak tartja magát és igazán szeret, a következő három dolgot mindenképp megteszi:

Felvállalja a szerelmét

Ha egy férfi szeret, gondolkodás nélkül felvállalja a szerelemét. Valahogyan így: bemutatom a feleségem/ barátnőm, gyermekeim anyját, szívem hölgyét. Más szavakkal: státuszt kapunk tőle, hivatalos címet, ami jóval többet jelent, mintha a csak a nevünkön mutatna be.
Ha egy férfi csak úgy mutat be, hogy “Kata, Anna vagy éppen Rozi” akkor nem gondolkodik komoly dologban velünk. Akkor valószínűleg hamarosan jönni fog egy következő versenyző.

A férfi ugyanis azt a nőt ruházza  fel ilyen címmel, hogy  “szívem hölgye”, aki különleges helyet foglal el szívében, aki iránt érez valamit. Hosszú távú, elkötelezett kapcsolatban látja magát vele, és ezt nyilvánosan is vállalja, mert komolyan veszi a dolgot. Ez bizony lehet valami különleges kezdete. Az a férfi, aki felvállal bennünket, ezzel a néhány szóval igényt is tart ránk: közli, hogy ez a nő ez enyém! Mindenkit figyelmeztet erre: Ne udvaroljatok neki, ez a nő már foglalt! 🙂

Gondoskodik rólunk

Ha egy férfi már felvállal bennünket, akkor  evolúciós hasonlattal élve elkezdi haza hordani a zsákmányt. Vagyis ha egy férfi, aki szereti a partnered, hazaviszi a pénzt, és gondoskodik arról, hogy a szeretet nő és  gyermekei mindent megkapjanak. A kutatás azt állítja, hogy ez a férfi szerepe és célja: gondoskodni a családjáról. Céljuk, hogy azok, akiket szeretnek, semmiben ne szenvedjenek hiányt. Persze azok a férfiak mondták ezeket, akik igazi férfinak tartották magukat. Szerintük egy igazi férfi így viselkedik.  Egy ilyen férfi gondoskodik arról, hogy semmiben ne szenvedjen hiányt a családja, mert minden dicséret, amelyet azért kap, mert ruhát, tanszert és játékot vett, minden elismerés, minden csók, amelyet azért kap, mert elegendő pénzt hozott haza, minden dicséret növeli az önbecsülését. Egy  igazi férfinak nem az a fontos, hogy saját magának vegyen valamit, hanem, hogy eleget tudjon tenni a családdal szembeni kötelességének. Nem az a vágya, hogy vegyen egy újabb drága cípőt vagy újabb műszaki kütyüt vagy bármi mást, amire egy igazi férfi szeretne költeni, az elhalványul azzal a vággyal szemben, hogy a szeretteiről gondoskodjon.

A kutatás eredménye valóban meghökkentő, főleg, ha a mai világra gondolunk, ahol a nők szinte ugyanannyit keresnek, mint a férfiak. De talán érthető, ha arra gondolunk, mi hajtja ősidők óta a férfiakat. Az, hogy aki hozzá tartozik, jól éljen.

Elismerem, hogy sok férfi nem vállalja a felelősséget. Ennek oka lehet önzés, ostobaság vagy képességek hiánya, vagy a három kombinációja. Egyes férfiak nem eléggé tanultak, vagy nincs jó  szakmájuk ahhoz, hogy gondoskodjanak a családjukról. Viszont, ha egy férfi nem képes ellátni a családját nem érzi igazi férfinak magát és  menekülni kezd, hogy ne érezze a tehetetlenség szörnyű érzését. Előbb vagy utóbb más nő karjaiban találja magát, vagy gyakrabban néz a pohár feneke alá…

A pénzen kívül más módokon is tudnak gondoskodni rólunk. Ha elromlik az autónk, megkéri a haverját, hogy csinálja meg és majd valamikor meghálálja neki. Feláll egy magas létrára, hogy beüssün egy szöget a falba. Órákig bújja a használati útmutatót, hogy elinduljon a garázsajtó. Ilyen egy igazi férfi, ha fontosak vagyunk neki. Az,  hogy gondoskodjon rólunk – állítja a kutatás-  be van épülve a férfi DNS-ébe. Ha egy férfi szeret bennünket, gondoskodik rólunk bármi áron!

Védelmez bennünket

Ha egy férfi valóban szeret bennünket, akkor bárki, bármit mond vagy akárcsak gondol ellenünk, az komoly ellencsapásra számíthat. Az igazi férfi mindent, ami az útjába kerül,  lerombol, csak azért, hogy megfizessen annak, aki megbántott bennünket. Ez a természete. Senki nem viselkedhet tiszteletlenül a családjával, mert garantáltan ráfázik. Ez a velük született, már a fiúgyermek anyjához füződő első kapcsolatától meglévő, és tiszteletben tartott tulajdonság. A férfi védelmez. Gondoljuk csak egy kisfiúra. Bármilyen is az anyukája, nem engedi, hogy sértőt mondjanak rá. Egy igazi férfi oltalmazza azokat, akik hozzá tartoznak. Ez a tisztelet jele. Állítom, hogy ez a legalapvetőbb jellemvonás, amit egy nő egy férfitól elvárhat.

Nem csak a nyers erejükkel oltalmazhatnak bennünket.  Ha egy férfi igazán szeret egy nőt, más módokon oltalmazhatja. Akár úgy is, hogy tanácsot ad, vagy elvégez egy feladatot, amit a nő számára túl veszélyesnek ítél. Ha például odakinn sötét van, nem várja el, hogy a nő álljon be a garázsba, inkább ő maga viszi be a kocsit vagy sétéltatja a kutyát, sötétben és fáradtan. Félti a nő biztonságát.

Őszintén hiszem, hogy  egy igazi nő, a legjobbat hozza ki a férfiból. El kell várnia a partnerétől, hogy valóban férfi legyen. Ehhez az kell, hogy belül igazi nőnek éljük meg önmagunkat,  majd  ezt kell megvalósítani az életünkben. 🙂

Gyere el a Miért tűnt el? című előadásomra és elmondom hogyan éred el, hogy többé ne váljon köddé az igazi férfi, akire talán mindig is vártál! Katt ide >>>

 

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük