A túlságosan szerető nők általában egy őrült szerelmet éreznek egy teljesen alkalmatlan férfival.  Ami furcsa ebben, hogy pont  az alkalmatlanság váltja ki a heves érzelmeket. A igazi szerelem mindent betöltő, kétségbeesett vágyakozás egy különleges, rejtélyes, megfoghatatlan személy iránt. A szerelem hőfoka a szeretet iránt érzett megszállott szenvedély mértékével mérendő. Az ilyen típusú nőknek kevés ideje és figyelme  jut az élet más dolgaira, leginkább egy múltbéli szerelem után sóvároknak vagy a jövendőbelit keresik heves tempóban.

Ami igazán jellemző a rögeszmésen szerető nőkre, hogy nagyon sok akadályt kell leküzdeniük ahhoz, hogy kapcsolatban éljenek. A kapcsolat is teli van szenvedéssel. A szerelem mélysége azzal is mérhető, mekkora szenvedést és mennyi nehézséget képes elviselni a szerelem a másikért, a kapcsolatért. A rögeszmésem szerető nők életében az igaz szerelemmel izgalom, dráma, aggodalom, feszültség, titokzatosság és vágyakozás jár.

Az ilyen nők a félnek az egyedülléttől. Azt gondolják, hogy nem szerethetőek és nem értékesek. Kétségbeesett reményben  ragaszkodnak a megszállottuk tárgyához abban a reményben, hogy majd Ő megszabadítja őket a félelmeiktől és a szenvedéstől. Felszabadulást csakis gyógyulást útján tapasztalhatnak. Ha mernek ehhez segítséget kérni…..

Az ilyen típusú nők nem is tudnak egy meghitt kapcsolatban élni. Ha elmúlik a szenvedés, elmúlik a szerelem is és azt mondják, hogy „kiábrándultam.”

Gyere el a Miért tűnt el? című előadásomra! 

Az ilyen típusú nő legfőbb jellemzői:

  1. Diszfunkcionális családból származik, ahol az érzelmi szükségleteit nem elégítették ki-  nagyon gyakori, hogy gyerekként nem kaptuk  meg azt a fajta gyengédséget, törődést, ami  ahhoz kell, hogy magabiztos nővé váljunk. Nem válaszoltak az érzéseinkre, az igényeinkre és a szükségleteinkre. A szerető törődés hiányzott.
  2. Mivel  kevés igazi törődést kapott, ezt a kielégítetlen vágyad megpróbálja, úgy kielégíteni, hogy másokról gondoskodik, különösen olyan férfiakról, akik látszólag rászorulnak erre. Az ilyen családokban felnőtt nők gyakran lesznek ápolónők, szociális munkások vagy más segítők. Azokhoz a férfiakhoz vonzódnak leginkább, akik szükséget szenvednek valamiben. Vonzalmuk mélyén saját szeretetvágyuk és segélykérésük húzódik.
  3. Mivel a szüleid elérhetetlenek voltak, mély vonzódást érzel olyan férfiak felé, akik érzelmileg szintén elérhetetlenek. Az egészséges, elérhető férfiak nem érdekelik, túl unalmasnak tartod őket. Póbálod kicsikarni a szerelmet egy szeretni nem tudó férfitól.
  4. Retteg az egyedülléttől, ezért mindent megtesz, hogy megmentse a kapcsolatot.
  5. Semmi sem túl fárasztó, nincs túl sok idő vagy költség, ha „segíthet” egy férfin, akibe belehabarodott.
  6. Hozzá van szokva, hogy nem szeretik, ezért hajlandó  várni, reménykedni és még elszántabban próbálkozni, alkalmazkodni, manipulálni, hogy sikerrel járjon.
  7. Az önbecsülése vészesen alacsony a megszállottan szerető nőnek.  Lelke mélyén nem hisz abban, hogy megérdemli a boldogságot. Inkább úgy érzi, hogy ki kell vívnia a jogot arra, hogy élvezhesse az életet. Gyerekként nem érezte, hogy pusztán azért,  mert létezik, megérdemli a szeretetet.
  8. Kétségbeesett vágyat érez arra, hogy irányítson, hogy a kontroll  a kezében legyen. Úgy törekszik a mások feletti uralomra, hogy a segítőkészség álarca mögé bújik.
  9. Jobbnak, szebbnek látja a kapcsolatot, mint amilyen valójában.
  10. Rabja egy férfinak és a lelki szenvedésnek. A megszállottak  szenvedélye az, amely teljesen betölti a tudatot, és mint  a fájdalomcsillapító csökkenti a szorongást és a fájdalmat. Talán nincs is jobb a tudatunk teljes lekötésére, mint egy bizonyos fajta szerelem. A rabul ejtő, mániákus kapcsolatot a másik megnyugtató jelenléte iránti vágy jellemzi. A kapcsolatot kábítószerként használják, hogy ne tegyék ki magukat azoknak az érzéseknek, amelyeket egyedül tapasztalnánk.
  11. Mivel a problémás emberekhez vonzódik, és rendszerint zavaros és bizonytalan kapcsolatokba bonyolódik, amelyek szenvedést okoznak, így eltereli a felelősségvállalást!
  12. Hajlamos depresszióra, ezt megelőzvén inkább bizonytalan kapcsolatokban keres menedéket.
  13. Nem érdekelik azok a férfiak, akik kedvesek, kiegyensúlyozottak, megbízhatóak és vonzódnak hozzá. Az efféle helyes fiúkat, vagy inkább „jófiúkat” unalmasnak találja. Szerinte a kiegyensúlyozatlan, megbízhatatlan férfi izgalmas és kihívást jelent. A kiszámíthatatlan romantikus, a kiszámítható pedig kisfiús. A szélsőséges rejtélyes, a kőszívű pedig vonzó.

Mit tesz azzal a férfival, aki úgy jó, ahogy van? Főleg, ha kedves és törődik vele? Sajnos a megszállottan szerető nők, ha nem szerethetnek megszállottan egy férfit, akkor inkább nem is szeretnek. A jófiúval pedig úgy fognak viselkedni, hogy ha egy csepp esze van, elmenekül. Pedig a jófiút kellene megtartani. Velük pedig másképpen kellene viselkedni, de nem tudod hogyan. Elmondom Neked. 

Gyere el a Miért tűnt el? című előadásomra és elmondom hogyan éred el, hogy többé ne váljon köddé az az férfi, akire talán mindig is vártál! Ne szenvedj többé a szerelemtől! Katt ide >>>

 

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük