Akár egyedül vagy, akár párkapcsolatban élsz, fontos tisztában lenni vele, hogy mire is vágysz egy kapcsolatban. Ha ugyanis ezt még Te sem tudod megfogalmazni magadnak, akkor hogyan tegyen Téged boldoggá valaki?

Igen ám, de nem is olyan könnyű megfogalmazni, hogy mire is vágyunk! Neked például mi az első három dolog, ami eszedbe jut? Elsőre általában olyasmik szoktak beugrani mindenkinek, hogy szeressen a másik, nevettessen meg, legyen jó a szex, épüljön be a másik az életembe stb. Aztán slussz, itt jön egy nagy elakadás és az igazán mélyről fakadó igényeket már sokan ki se mondják, mert vagy fel sem ismerik a vágyaikat vagy csak egyszerűen nagyon nehéz szavakba önteni őket.

Mondok most neked egy nagyon egyszerű trükköt, ami egészen más megvilágításból segít megvizsgálni és megfogalmazni a vágyaidat. Hunyd be a szemed és gondold végig, hogy a körülötted levő ismerősök, barátok és rokonok közül kik élnek szerinted boldog kapcsolatban. Kik azok, akiknél azt a harmóniát látod, amit Te is el szeretnél érni? Melyek azok a gesztusok, amelyet gyakran látsz valakinél és amelyre Te is nagyon vágynál? Esetleg az tetszik, ahogyan egymásról beszélnek másoknak? Vagy az, hogy a bulikban el sem engedik egymás kezét? Vagy épp ellenkezőleg: pont az tetszik, hogy együtt mennek mindenhova, de közben mégis szabadon engedik egymást? Természetesen nem azt mondom, hogy mások kapcsolatát kell lemásolni, hiszen ez nem is lehetséges és nincs is sok értelme, abban azonban nagy segítséget jelenthet mások párkapcsolatának megvizsgálása, hogy tisztázd magadban az igényeidet. Tisztába kerülni a vágyaiddal ugyanis az egyik legelső lépése a boldog párkapcsolatnak!

Írd össze a vágyaidat, aztán válaszd ki a listádról a három legfontosabbat és oszd meg a pároddal, amennyiben párkapcsolatban élsz. Válassz ki erre egy békés pillanatot, vezesd fel neki, hogy valamiről szeretnél beszélgetni vele és mondd el neki, hogy mire vágysz, például egy nyugodt vacsora vagy séta közben. Sajnos sokszor csak a viták hevében vetjük oda a másiknak, hogy „Pedig ha tudnád mennyire jól esne, ha néha…”, akkor viszont szinte kizárt, hogy értő fülekre találsz egy ilyen mondattal, sőt… Add meg hát a módját és a súlyát a beszélgetésnek, segíts a párodnak értelmezni a vágyaidat és támpontot adni a beteljesítésükhöz. Hidd el, ha jól sikerül a beszélgetés, a párod is örömmel osztja majd meg veled a vágyait!

És mi a teendő, ha éppen nincs párod? Ugyanúgy válaszd ki a listáról a számodra legfontosabb vágyakat, amelyek nélkül elképzelhetetlennek tartasz egy jól működő kapcsolatot és igyekezz ezeket szem előtt tartani a párkeresés során. Ne felejtsd el, hogy attól még, hogy leírtad, az eljövendő párod még nem fogja ezeket ismerni, a Te feladatot lesz, hogy idővel finoman az értésére add, hogy neked ezek nagyon fontos dolgok! Persze nem a legelső randin zúdítjuk az ilyesmit a másik nyakába, de ha arra érdemesnek tűnik egy alakuló kapcsolat és elég intimnek érzed már köztetek a viszonyt egy ilyen beszélgetéshez, akkor érdemes belefogni!

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük